Ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Πανεπιστήμιο Frederick

Στις 24 Ιουλίου, ο Έλληνας Πρέσβης στην Κύπρο κος Ηλίας Φωτόπουλος επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο Frederick.

Τον υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος του Συμβουλίου κος Μιχάλης Φρειδερίκου και ο Πρύτανης  του Ιδρύματος Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους, οι οποίοι τον ενημέρωσαν σε βάθος τόσο για τα προγράμματα σπουδών του Πανεπιστημίου όσο και για τις σημαντικές και ποικίλες συνεργασίες με τα Ελληνικά Α.Ε.Ι.

Ο Έλληνας αξιωματούχος είχε επίσης την ευκαιρία να πληροφορηθεί για τους Έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο Frederick και τη στήριξη που τους παρέχεται.

Σε αυτό το πλαίσιο, αναλύθηκε στον Πρέσβη η κεντρική φιλοσοφία του Πανεπιστημίου. Μια φιλοσοφία καθαρά ανθρωποκεντρική, που βάζει στο επίκεντρο την προσωπικότητα του κάθε φοιτητή χωριστά, για να του δώσει έτσι, τη δυνατότητα να ξεχωρίσει επενδύοντας στα όνειρά του.

Η ενημέρωση, συνδυάστηκε με ξενάγηση στους χώρους του Πανεπιστημίου Frederick στη Λευκωσία.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πρέσβης είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί το Τμήμα Αρχιτεκτονικής  όπου ο Πρόεδρός του, ο διακεκριμένος Ακαδημαϊκός Παναγιώτης Τουλιάτος τον ξενάγησε στην ετήσια έκθεση των Φοιτητών.

 Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης έγινε  περιεκτική συζήτηση για τον Πολιτισμό και τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ακαδημαϊκή Κοινότητα στη διασπορά του.

Ο Πρέσβης κος Φωτόπουλος,  παρακολούθησε επίσης για λίγη ώρα τις εργασίες του Robo SciFun όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μικρούς μαθητές σχολείων και να διαπιστώσει από πρώτο χέρι την αποτελεσματικότητα τέτοιων ευφάνταστων δράσεων στην εξοικείωση των μικρών παιδιών με τον κόσμο της επιστήμης.

Η επίσκεψη, ανέδειξε  εξαιρετικές συμπτώσεις σε οράματα και αγωνίες για το μέλλον του Ελληνισμού στις οδυνηρές συνθήκες της κρίσης και έδωσε τη δυνατότητα για μία αρχική συζήτηση με άξονα κοινές δράσεις που μπορούν να αναπτύξουν  Πρεσβεία και Πανεπιστήμιο.

Ιδιαίτερη στιγμή στη συνάντηση, ήταν η αναγγελία της  προσφοράς  σειράς υποτροφιών σε σπουδαστές από την Ελλάδα, προκειμένου με αυτό τον τρόπο να διευκολυνθούν νέοι και ικανοί φοιτητές, που λόγω της κρίσης δυσκολεύονται να υλοποιήσουν τα όνειρά τους

Η επίσκεψη του Πρέσβη της Ελλάδας, άφησε σε όλους τις καλύτερες δυνατές εντυπώσεις και έκλεισε με την υπόσχεση για στενή συνεργασία στην επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά.

1.jpg2.jpg4.jpg5.jpg6.jpg