Το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Frederick, βάζει πλώρη για το 1ο Cyprus Model United Nations

Το «Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών» (Model UN-MUN) αποτελεί τον πιο πετυχημένο θεσμό, στον οποίο φοιτητές καλούνται να συμμετάσχουν σε ειδικά εργαστήρια προσομοίωσης των τρόπων με τους οποίους δουλεύουν τα θεσμικά όργανα ενός κορυφαίου και παγκόσμιου φορέα, του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Το Μοντέλο Προσομοίωσης Ηνωμένων Εθνών (Model United Nations) αποτελεί πλέον θεσμό διεθνούς εμβέλειας και σημασίας, ο οποίος διοργανώνεται και διεξάγεται από κορυφαία Πανεπιστήμια. Στο πλαίσιο αυτό, το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Frederick θα διοργανώσει και θα διεξάγει το 2016 τον  θεσμό αυτό, για πρώτη φορά σε πανεπιστημιακό επίπεδο στην Κύπρο, υπό τον τίτλο «CYMUN» (Cyprus Model United Nations).

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός πως οι φοιτητές του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Frederick, συμμετείχαν τόσο στο Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη που έγινε κατά το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος, όσο και στο Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο (RhodesMRC 2015) που έγινε στις 14 -18 Οκτωβρίου 2015. Πιο συγκριμένα στη Ρόδο συμμετείχαν με ιδιαίτερη επιτυχία οι φοιτήτριες Πηνελόπη Χαραλάμπους και Ερμιόνη Τζηρίδου.

Η παρουσία και η συμμετοχή των δύο φοιτητριών του Πανεπιστημίου Frederick στις εργασίες του Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, κάτι που αναδείχθηκε από τα πολλά και ιδιαίτερα θετικά σχόλια που πήραν από τους υπευθύνους του Μοντέλου. Μέσα από το «παιχνίδι ρόλων» διπλωματικής εκπροσώπησης μιας χώρας, στο οποίο καλούνται οι συμμετέχοντες φοιτητές να συμμετάσχουν, οι φοιτήτριες του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Frederick, διεύρυναν τους πνευματικούς τους ορίζοντες, σε θέματα επικαιρότητας και διεθνούς ενδιαφέροντος και ήρθαν σε επαφή με άλλους φοιτητές από Πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Αξίζει να τονιστεί πως το Πανεπιστήμιο Frederick ήταν το μοναδικό ακαδημαϊκό ίδρυμα – τόσο στο σύνολο των ιδιωτικών όσο και σε κρατικό επίπεδο – που εκπροσώπησε την Κύπρο τόσο στο Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών στη Θεσσαλονίκη όσο και στη Ρόδο, μένοντας πιστό στον στόχο παροχής υψηλής ποιοτικής και ανθρωπιστικής εκπαίδευσης στους φοιτητές του και διατηρώντας ακέραιο το αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία.

Χαρακτηριστικό του βάρους που έχει ο θεσμός, είναι αυτή η φράση- απόσπασμα από τον χαιρετισμό του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών BanKimoon προς τους φοιτητές που έλαβαν μέρος στο ThessISMUN: «Σας παρακαλώ να συνεχίσετε να εργάζεστε μαζί μας, να μας εμπνέετε και να μας σπρώχνετε. Πάνω απ’ όλα να μας βοηθάτε να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο. Στηρίξτε μας να ανταποκριθούμε στις συλλογικές προκλήσεις του καιρού μας και, βοηθήστε τα Ηνωμένα Έθνη να προσφέρουν αυτά που ο κόσμος μας έχει ανάγκη σε αυτή την κρίσιμη εποχή