«Αποτύπωση και Κατασκευαστική Ανάλυση Μνημείων» Ένα αρχιτεκτονικό ταξίδι στο Πανεπιστήμιο Frederick στις 17 Μαρτίου

Την Πέμπτη, 17 Μαρτίου, στις 18:45 στην Αίθουσα Τελετών «Τάσσος Παπαδόπουλος» θα παρουσιαστούν οι ερευνητικές εργασίες των φοιτητών του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Frederick, που έγιναν τον τελευταίο χρόνο σε πέντε διαφορετικά Μνημεία ιστορικής και θρησκευτικής αξίας με ειδικό αρχιτεκτονικό βάρος, στην Κύπρο.

Οι ερευνητικές αυτές εργασίες, πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων και τις Ιερές Μητροπόλεις Μόρφου, Ταμασσού και Ορεινής, Κύκκου και Τηλλυρίας και Λεμεσού.

Την εκδήλωση-παρουσίαση, θα προλογίσει ο Πρόεδρος του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Frederick Καθηγητής Παναγιώτης Τουλιάτος.

Η «Αποτύπωση και Κατασκευαστική Ανάλυση Μνημείων» συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον όχι μόνο από Αρχιτέκτονες, αλλά και από Πολιτικούς Μηχανικούς, Αρχαιολόγους, Ιστορικούς, όπως και από το ευρύτερο κοινό που θέλει να «διαβάσει» την ιστορία και τα μυστικά της. Και αυτό, γιατί η «κατασκευαστική ανάλυση» ενός Μνημείου, είναι κάτι σαν το ξεκλείδωμα των μυστικών του χθες.

Μπορεί έτσι, να γίνει κατανοητή η σοφία των παλιών μαστόρων, τα μυστικά του σχεδιασμού και των αντοχών σε κατασκευές που δημιουργήθηκαν πολλούς αιώνες πριν και μέσω αυτών να αντληθούν διδάγματα.