Η Νανοτεχνολογία στη ζωή των σπιτιών μας. 26 Οκτωβρίου, η παρουσίαση μιας ιδιαίτερης έρευνας με τη συμμετοχή του Frederick Research Center.

Φανταστείτε, τα δομικά υλικά των κτιρίων να «αλλάζουν» μόνα τους και να συμπεριφέρονται διαφορετικά, ανάλογα με τις εξωτερικές καιρικές συνθήκες προκειμένου να διατηρούν τις σωστές θερμοκρασίες χωρίς άλλη παρέμβαση. Το αποτέλεσμα, είναι η σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και κατά συνέπεια η φιλική προς το περιβάλλον δόμηση.

Ακριβώς αυτό, είναι το αντικείμενο της Ερευνητικής Ομάδας του έργου PCPLASTER την οποία απαρτίζουν ερευνητές του Frederick Research Center και του Πανεπιστημίου Κύπρου το οποίο είχε και τον συντονισμό του προγράμματος.

Σημαντικός εταίρος στο έργο, είναι επίσης η  Termokir, τρίτη σε μέγεθος βιομηχανία κατασκευής δομικών υλικών στο Ισραήλ.  Η έρευνα, έχει στηριχτεί στην πρωτοποριακή χρήση της Νανοτεχνολογίας στα δομικά υλικά και τα αποτελέσματά της θα παρουσιαστούν σε ανοιχτή ημερίδα στις 26 Οκτωβρίου, στις 16:00. Το έργο, έχει επιδοτηθεί στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος MERA- NET.  

Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα της ημερίδας και το χώρο διεξαγωγής μπορείτε να βρείτε στην πρόσκληση.