Πανεπιστήμιο Frederick: Open Robotics Day: Let’s Make Robots!

Στο πλαίσιο  της βδομάδας ρομποτικής η Ακαδημία Ρομποτικής και το Εργαστήριο Ρομποτικής και Αυτόματων Συστημάτων (ΡΑΣ)  του Πανεπιστημίου Frederick,  διοργανώνουν το «Open Robotics Day: Let’s Make Robots!» στις 26 Νοεμβρίου, από τις 10 το πρωί, μέχρι τη 1 το μεσημέρι, στο Πανεπιστήμιο στη Λεμεσό!

Μια μέρα αφιερωμένη στα ρομπότ,  για άτομα κάθε ηλικίας. Ελάτε να περιηγηθείτε στον μαγικό και πολλά υποσχόμενο κόσμο της ρομποτικής και το πιο συναρπαστικό…ελάτε να  μάθετε πως μπορείτε να κατασκευάσετε ρομπότ! 

Η Ακαδημία Ρομποτικής και το Εργαστήριο Ρομποτικής και Αυτόματων Συστημάτων, θα είναι ανοιχτά σε όλους, από μικρά παιδιά με τους συνοδούς τους μέχρι και μεγαλύτερους που θα θελήσουν να κατανοήσουν καλύτερα αυτή την πλευρά της σύγχρονης τεχνολογίας η οποία βρίσκει εφαρμογές στην καθημερινότητά μας.

Θα γίνουν εργαστήρια, επιδείξεις, εκπαιδευτικά παιχνίδια ρομποτικής, ενώ θα λειτουργούν και διαδραστικές εκθέσεις.  Ανάμεσα σε άλλα θα γίνει παρουσίαση του Αυτόνομου Θαλάσσιου Οχήματος «ΗΡΩΝ», του ρομπότ εδάφους «ΘΗΣΕΑΣ», του ρομπότ «ΑΡΓΟΣ», και του ρομπότ αναγνώρισης εδάφους.  

Παιδιά και μεγάλοι, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα ρομπότ από ανακυκλώσιμα υλικά (ΤΙΤΑΝΑΣ, ReCaBot, ΓΕΡΑΝΟΣ, Race Car) και να τα προγραμματίσουν, όπως επίσης και να προγραμματίσουν έτοιμα ρομπότ Arduino.

Επίσης, μια μεγάλη ποικιλία από εκπαιδευτικά πακέτα ρομποτικής θα είναι διαθέσιμα σε όλους για κατασκευή και προγραμματισμό (Bee-Bots, Blue Bots, Robo-Mouse, Lego WeDo I, Lego WeDo II, Lego Mindstorms NXT, Lego Mindstorms Ev3, mBots, VEX). 

Ξεναγοί, ο Δρ Γιώργος Δημητρίου και η Δρ Νίκλεια Ετεοκλέους μαζί με τους φοιτητές και εκπαιδευτές της Ακαδημίας Ρομποτικής και του Εργαστηρίου Ρομποτικής και Αυτόματων Συστημάτων:  Μάνο Ηλιάδη, Ραφαέλα Νεοφύτου, Χρίστο Χριστοδούλου, Έλενα Κολάνι, Αναστασία Τελεβάντου, Θεοδώρα Πατσαλίδου, Ανδρέα Χρυσάφη, Ανδρέα Χατζηπιερή, Άντρη Αχιλλέως, Ανδρέα Πέτρου, Νάσια Θεοδώρου και Αποστόλη Χαραλάμπους.

Σας περιμένουμε!