ΕΙΔΗΣΕΙΣ

1η και 2η θέση στον 5ο Διεθνή Διαγωνισμό Πληρωμάτων Ασθενοφόρων

Με ακόμα μια νίκη φοιτητών/τριών του Πανεπιστημίου Frederick και του Frederick Institute of Technology ολοκληρώθηκε και φέτος ο Διεθνής Διαγωνισμός Πληρωμάτων Ασθενοφόρων (Cyprus EMS Aphrodite Rally 2023) που πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στην Επαρχία Αμμοχώστου, στις 27-29 Σεπτεμβρίου.

Είναι η πέμπτη φορά που το Πανεπιστήμιο Frederick συμμετέχει στον διαγωνισμό έχοντας κατακτήσει ήδη τρεις φορές την πρώτη θέση, ενώ το Frederick Institute of Technology κατέκτησε και τις δύο χρονιές που συμμετείχε την πρώτη θέση.

Ο διαγωνισμός, που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια και βασίζεται σε διεθνή πρότυπα, διοργανώνεται από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Επείγουσας και Προνοσοκομειακής Αντιμετώπισης και την Υπηρεσία Ασθενοφόρων Κύπρου, με στόχο την εκπαίδευση και την προβολή των εξαιρετικών υπηρεσιών προνοσοκομειακής φροντίδας υγείας της Κύπρου στη διεθνή κοινότητα. Στον διαγωνισμό συμμετέχουν σε ξεχωριστές κατηγορίες ομάδες νοσηλευτών/τριών, διασωστών/τριών, ιατρών και φοιτητών/τριών. Κάθε ομάδα διαγωνίζεται σε 10 διαφορετικά σενάρια, έχοντας στη διάθεσή της ασθενοφόρο αλλά και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό. Φέτος διαγωνίσθηκαν μεταξύ άλλων ομάδες από την Κύπρο, την Τσεχία, την Πολωνία, την Αυστρία και την Ελλάδα. Οι ομάδες ανταποκρίθηκαν με ασθενοφόρα σε επείγοντα περιστατικά προσομοίωσης που αφορούν την αντιμετώπιση Τραυματιών, Επείγουσας Καρδιολογίας, Επείγουσας Παθολογίας και Διαχείρισης Μαζικών Απωλειών Υγείας, σε διαφορετικές τοποθεσίες στην ευρύτερη περιοχή Αμμοχώστου και κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, με στόχο την απόκτηση γνώσεων και εμπειριών.

Φέτος, για πρώτη φορά, φοιτητές/τριες που σπουδάζουν στο πρόγραμμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Frederick και φοιτητές/τριες του Διπλώματος «Διασώστης - Πλήρωμα Ασθενοφόρου» του Frederick Institute of Technology, συμμετείχαν στις ίδιες ομάδες επιτυγχάνοντας τη διεπιστημονική συνεργασία μεταξύ των δύο ειδικοτήτων. Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες αμείφθηκαν για τους κόπους τους με τον καλύτερο τρόπο, αφού οι ομάδες τους κατέκτησαν την 1η και τη 2η θέση στην κατηγορία φοιτητών/τριών του διαγωνισμού.

Η ομάδα φοιτητών/τριών που κατέκτησε την πρώτη θέση αποτελείται από τους/τις: Λούκα Κωνσταντινίδη, Χριστιάνα Μυτιληναίου, Μιχάλη Λάμπρου και Πολύκαρπο Κλείτου, ενώ η ομάδα που κατέκτησε τη δεύτερη θέση αποτελείται από τους/τις: Γιώργο Κατήρη, Θεοδώρα Μιχαέλλα Σοφοκλέους, Θεοφύλακτο Χριστοφή και Μιχάλη Ισανγκούλοβ.

«Ο διαγωνισμός προσέφερε σημαντικές εμπειρίες, αφού τα πληρώματα διαγωνίστηκαν κάτω από δύσκολες και πραγματικές συνθήκες διάσωσης, σε δέκα διαφορετικά σενάρια με άτομα ως μοντέλα και εξοπλισμό που αφορά την προνοσοκομειακή αντιμετώπιση. Είμαστε περήφανοι για τις διακρίσεις των φοιτητών και φοιτητριών μας, που αποδεικνύουν το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης που προσφέρει τόσο το Πανεπιστήμιο Frederick όσο και το Frederick Institute of Technology, αλλά και την αφοσίωσή τους στους ακαδημαϊκούς τους στόχους. Θερμές ευχαριστίες και συγχαρητήρια επιπλέον στην Υπηρεσία Ασθενοφόρων Κύπρου και στον Κυπριακό Σύνδεσμο Επείγουσας και Προνοσοκομειακής Αντιμετώπισης για το σημαντικό έργο τους στη διοργάνωση επιτυχημένων και υψηλού επιπέδου δράσεων στο τομέα της επείγουσας και προνοσοκομειακής φροντίδας υγείας», αναφέρει ο συντονιστής του Διπλώματος «Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου» και μέλος του ακαδημαϊκού προσωπικού του Προγράμματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Frederick, κος Ιωάννης Δημητρακόπουλος.

Previous article icon-grid View all articles Next article