ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έναρξη συνεργασίας με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας

Στο πλαίσιο συνεργασίας του Πανεπιστημίου Frederick με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, φοιτητές και φοιτήτριες του Προγράμματος Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου εκπαιδεύτηκαν για την ένταξη και τη συμβολή τους στο πρόγραμμα Κοινωνικής Παρέμβασης.

H εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στις 19 και 20 Φεβρουαρίου στο Πανεπιστήμιο Frederick στη Λεμεσό.

Στόχος της εκπαίδευσης ήταν η ένταξη των φοιτητών και φοιτητριών στο πρόγραμμα Κοινωνικής Παρέμβασης του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας για 13 εβδομάδες, υπό την κοινή εποπτεία του Γιώργου Μεταξά (PhD), Λειτουργού του Υφυπουργείου Πρόνοιας και Συμβουλευτικού Ψυχολόγου, και διδασκόντων/ουσών του Τμήματος Ψυχολογίας και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Frederick, υπό τον συντονισμό της διδάσκουσας Κούλλας Ερωτοκρίτου.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα από πρόσφατες μεταρρυθμίσεις, έχει ενισχυθεί ο Μηχανισμός Κοινωνικής Παρέμβασης, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού και της αναβάθμισης του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. 

Η κοινωνική παρέμβαση προσδιορίζεται ως ο συνδυασμός ενεργειών προς αιτητές/τριες δικαιούχους Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και μελών της οικογένειάς τους για (α) την επίλυση πρακτικών δυσκολιών, (β) την αύξηση κινήτρων για αναζήτηση εργασίας και (γ) τη διαχείριση ψυχοκοινωνικών ζητημάτων που αυξάνουν την πιθανότητα εκ νέου απώλειας της εργασίας ή υποτροπής του ατόμου σε συμπεριφορές μη αναζήτησης εργασίας και εγκλωβισμού στο ΕΕΕ.

Στο πλαίσιο αυτό έχει καταρτιστεί οδηγός κοινωνικής παρέμβασης, ο οποίος αποσκοπεί στην πλήρη διερεύνηση των διαφόρων μεταβλητών και στην ανάπτυξη ενός εξατομικευμένου σχεδίου δράσης για τον/την κάθε εξυπηρετούμενο/η.

Previous article icon-grid View all articles Next article