ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Girls Go Circular: Εργαστήρι για κορίτσια μέχρι 19 ετών στο Youth Tech Fest

To εργαστήρι Girls Go Circular θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του φετινού Youth Tech Fest, στις 20 Απριλίου στο Πανεπιστήμιο Frederick στη Λεμεσό, και αποτελεί συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Junior Achievement Cyprus.

Το Girls Go Circular είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που στοχεύει να ενθαρρύνει τη συμμετοχή γυναικών και κοριτσιών στους τομείς STEM και να συμβάλει στη μείωση του έμφυλου χάσματος, όσον αφορά τον αριθμό γυναικών που δραστηριοποιούνται στον ψηφιακό και επιχειρηματικό τομέα στην Ευρώπη. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται μέσα από διαδικτυακή πλατφόρμα εκμάθησης και απευθύνεται κυρίως σε κορίτσια ηλικίας 14-19 ετών. Περιλαμβάνει πολλαπλές ενότητες που αναπτύσσουν ψηφιακές δεξιότητες, εξερευνώντας παράλληλα την κυκλική οικονομία από διαφορετικές οπτικές γωνίες.

Το εργαστήρι αποτελεί την πρώτη σε μια σειρά δράσεων ως αποτέλεσμα συνεργασίας των δύο οργανισμών. Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της μακροπρόθεσμης εκστρατείας του Πανεπιστημίου Frederick με τίτλο “To all women and girls: Join the Journey in Technology and Engineering”, στόχος της οποίας είναι η αντιμετώπιση της υποεκπροσώπησης των κοριτσιών στους τομείς STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics).

Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν, στην αγγλική και ελληνική γλώσσα.

Για δήλωση συμμετοχής, ακολουθήστε τον σύνδεσμο ΕΔΩ. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο +357-96911953.

Οι συμμετέχουσες που θα ολοκληρώσουν το πρόγραμμα θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής ενώ θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν δωροκουπόνι αξίας €100 από πολυκατάστημα ηλεκτρονικών ειδών.

Previous article icon-grid View all articles Next article