Διάλεξη του Διακεκριμένου Καθηγητή Δρα William C. Ayers

Το Πανεπιστήμιο Frederick σε συνεργασία με τον Όμιλο Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας (ΟΠΕΚ) και την Κυπριακή Επιτροπή της Παγκόσμιας Οργάνωσης Πρώτης Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΟΜΕΡ), διοργάνωσαν τη Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011, δημόσια διάλεξη με θέμα «Ανθρώπινα Δικαιώματα και Κοινωνική Δικαιοσύνη: Ο Καθοριστικός Ρόλος της Εκπαίδευσης στο Δημοκρατικό Εγχείρημα».

Κεντρικός ομιλητής της διάλεξης που έγινε στο Πανεπιστήμιο Frederick στη Λευκωσία, ήταν ο διακεκριμένος ακαδημαϊκός, συγγραφέας και θεωρητικός της εκπαίδευσης Δρ William C. Ayers, ο οποίος βρισκόταν στην Κύπρο ως προσκεκλημένος του Πανεπιστημίου στα πλαίσια του ερευνητικού προγράμματος «Η προφορική ιστορία της Κύπρου». 

Η Λέκτορας του Πανεπιστημίου Frederick, Δρ Νικολέττα Χριστοδούλου αναφέρθηκε στο έργο του Δρ. William C. Ayers, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου, Δρ Γιώργος Δημοσθένους και η Αντιπρόεδρος της ΟΜΕΡ, Επίκουρη Καθηγήτρια, Δρ Ελένη Λοίζου. Παρέμβαση έκανε και ο Δρ Κυριάκος Παχουλίδης, εκ μέρους της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα «Ένα σχολείο για παιδιά με δικαιώματα».
 

PART - 1
PART - 2
PART - 3
PART - 4