Course Details
Course Information Package
Course Unit Title | NUTRITION | ||||||||||
Course Unit Code | HEP560 | ||||||||||
Course Unit Details | MSc Health Education and Health Promotion (Electives Courses) - | ||||||||||
Number of ECTS credits allocated | 10 | ||||||||||
Learning Outcomes of the course unit | By the end of the course, the students should be able to:
| ||||||||||
Mode of Delivery | Face-to-face | ||||||||||
Prerequisites | NONE | Co-requisites | NONE | ||||||||
Recommended optional program components | NONE | ||||||||||
Course Contents |
- Ορισμοί – Θρεπτικά συστατικά Εισαγωγή στη διαιτητική. Ορισμοί: τροφή, διατροφή, διατροφικές ανάγκες, ισορροπημένη διατροφή, μεσογειακή διατροφή, συσχετισμός διατροφής - υγείας - ασθένειας. - Διατροφή και Υγεία Θρεπτικά συστατικά τροφών: Πρωτεΐνες, Υδατάνθρακες – Φυτικές ίνες, Λίπη Ανόργανα Άλατα (ασβέστιο, φωσφόρος, σίδηρος, ιχνοστοιχεία), Βιταμίνες Νερό. Η συμβολή της ισορροπημένης διατροφής στην ολόπλευρη ανάπτυξη του ατόμου. - Επιπτώσεις της κακής διατροφής στην υγεία Πέψη τροφών – Θερμίδες, Διατροφικά προβλήματα (π.χ. παχυσαρκία, βουλιμία, νευρική ανορεξίακ.ά.), Τρόφιμα ευκολίας, Χημικά πρόσθετα τροφών – συντηρητικά. - Διατροφή στην Εκπαίδευση Διατροφή βρεφών και παιδιών, μητρικός θηλασμός Οικογενειακά διαιτολόγια, Εκπαίδευση του καταναλωτή (σε σχέση με τη διατροφή).
| ||||||||||
Recommended and/or required reading: | |||||||||||
Textbooks |
| ||||||||||
References |
| ||||||||||
Planned learning activities and teaching methods |
Το μάθημα περιλαμβάνει διαλέξεις στις οποίες παρουσιάζεται το θεωρητικό υπόβαθρο. Επίσης το μάθημα περιλαμβάνει εργαστήρια στα οποία οι φοιτητές εκπαιδεύονται στην αξιολόγηση της φυσικής κατάστασης του ατόμου. Οπτικοακουστικό υλικό παροχής γνώσεων και δεξιοτήτων σε θέματα διατροφής και μεταβολισμού για εκπαίδευση παιδιών, εφήβων και ενηλίκων θα χρησιμοποιηθεί για την εκπαίδευση των φοιτητών. Λογισμικό που αναλύει τη διατροφή θα είναι εργαλείο του μαθήματος. Μικρές ταινίες με καλές πρακτικές θα είναι επίσης εργαλείο για την εκπαίδευση των φοιτητών στα θέματα της διατροφής. | ||||||||||
Assessment methods and criteria |
| ||||||||||
Language of instruction | Greek | ||||||||||
Work placement(s) | NO |