1ο Βραβείο για το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Frederick σε διαγωνισμό του ΚΟΤ

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού θέλοντας να αναβαθμίσει και να καταστήσει τα περίπτερα με τα οποία μετέχει στις τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού, προκήρυξε διαγωνισμό μεταξύ όλων των Αρχιτεκτονικών Σχολών της Κύπρου.

Το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Frederick, κατάφερε να διακριθεί για άλλη μία φορά, κερδίζοντας το 1ο Βραβείο.

Ο στόχος του ΚΟΤ ήταν να λάβει προτάσεις που να δημιουργούν περίπτερα ομοιόμορφα, καλαίσθητα και φιλόξενα για τους επισκέπτες τους, σε όποιο σημείο του πλανήτη και αν είναι αυτοί. Οι αισθητικές ισορροπίες, έπρεπε να ικανοποιούν από τη μια την Κυπριακή ταυτότητα και ταυτόχρονα να είναι εύκολα αποδεκτές σε τελείως διαφορετικά κοινά. Και βέβαια, η πρόταση έπρεπε να προβλέπει περίπτερα εύκολα στο στήσιμο και ευέλικτα στις διαστάσεις εφόσον από έκθεση σε έκθεση οι διαθέσιμοι χώροι διαφέρουν.

Η ομάδα του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Frederick, αποτελούμενη από τους Δημήτρη Οικονομίδη, Ντέλη Παπαδόπουλο, Ελεονώρα Αντωνιάδου, Ελένη Φλουρή, Ανδρέα Τσιακλή, Άρτεμη Χάρη, Δέσποινα Κυριάκου, Αλέξη Αλεξάνδρου και Μάριο Κυριάκου, δημιούργησαν μία ολοκληρωμένη πρόταση υπό τον γεμάτο νόημα τίτλο «Κοπιάστε».

Η φιλοσοφία της Ομάδας ήταν από την αρχή ξεκάθαρη: Τα περίπτερα εξυπηρετούν τους επισκέπτες τους και το Κυπριακό τουριστικό προϊόν. Κατά συνέπεια, η πρόταση ήταν λιτή, λειτουργική, φωτεινή, φιλόξενη και μακριά από σχεδιαστικούς «ναρκισσισμούς», ώστε να μπορούν να αναδεικνύονται πάντα, οι στόχοι του ΚΟΤ και των περιπτέρων του.

Στόχος του ΚΟΤ είναι όπως η νέα αυτή δημιουργική πρόταση της ομάδας του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Frederick εφαρμοστεί σε τουριστικές εκθέσεις στις οποίες θα συμμετάσχει ο Οργανισμός.

1.jpg2.jpg