Το αγωνιστικό μονοθέσιο όχημα (Formula) του Πανεπιστημίου Frederick στην έκθεση Boyz Stuff Show 2016

Η φετινή έκθεση Boyz Stuff Show 2016, ήταν κατά γενική ομολογία η πιο πετυχημένη που έγινε ποτέ στην Κύπρο. Στο Show, που έγινε στους χώρους της Κρατικής Έκθεσης, φιλοξενήθηκαν πολλά ειδικά αυτοκίνητα, αγωνιστικά dragster, rally, αναβάσεων και drift, super cars, κλασικά αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες.  

Έτσι, εκατοντάδες άνθρωποι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το αγωνιστικό μονοθέσιο, τη Formula, που έχει κατασκευάσει η ομάδα (FUF Team) του Πανεπιστημίου Frederick.

Με αυτό το όχημα η  FUF Team θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό FormulaStudent το καλοκαίρι του 2017. Η ομάδα του Πανεπιστημίου Frederick είναι η πρώτη, σε παγκύπρια κλίμακα που δημιούργησε ένα τέτοιο αγωνιστικό αυτοκίνητο.

Πρόκειται για κορυφαίο διαγωνισμό στον οποίο λαμβάνουν μέρος φοιτητές από όλα τα Πανεπιστήμια του κόσμου με στόχο τη μελέτη, σχεδίαση και τελικά την κατασκευή ενός αγωνιστικού μονοθέσιου και τη συμμετοχή στον φοιτητικό διαγωνισμό. Ο θεσμός του Formula Student έχει ως όραμα την ανάδειξη των παγκόσμιας κλάσης νέων μηχανικών αυτοκινήτου, και είναι μία τεράστια πρόκληση για τα προγράμματα Automotive και Mechanical Engineering του Πανεπιστημίου Frederick και όλων των αντίστοιχων στον πλανήτη.

Η κάθε φοιτητική ομάδα διαγωνίζεται σε διάφορες κατηγορίες όπως είναι ο μηχανολογικός σχεδιασμός, η ανάλυση του κατασκευαστικού κόστους, η αγωνιστική αντοχή του αυτοκινήτου, ο αγώνας επιτάχυνσης και τέλος ο αγώνας δρόμου.

Οι αγώνες του θεσμού, διεξάγονται σε πίστες αγώνων ταχύτητας με κορυφαία τη διάσημη πίστα του Silverstone!

Τα μέλη της ομάδας, Παναγιώτης Παύλου, Θωμάς Ερωτοκρίτου, Μόδεστος Χριστοδούλου, Ραφαήλ Μπασδάνης και Γιώργος Νικολαΐδης, προερχόμενα όλα από τα προγράμματα σπουδών Automotive και Mechanical Engineering του Πανεπιστημίου Frederick, ήταν εκεί διαρκώς και πρόθυμα απαντούσαν στους επισκέπτες που έδειχναν ενδιαφέρον και είχαν ερωτήσεις για το πρώτο «επίσημο» Κυπριακό αγωνιστικό μονοθέσιο.

Η FUF Team εργάστηκε έντονα και συνεχίζει με τον ίδιο ρυθμό, με υπεύθυνο καθηγητή τον Δρ Αντώνιο Λόντο, βελτιώνοντας διαρκώς το όχημα, προκειμένου να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή διάκριση στο εξαιρετικά ανταγωνιστικό περιβάλλον του Formula Student.