Διαγωνισμός Present Around The World - Άλλη μία πρωτιά για το Πανεπιστήμιο Frederick!

Οι διδακτορικοί φοιτητές του Πανεπιστημίου Frederick  Taqua Khairy Saeed και  Rafay Iqbal Ansari από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και το Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής αντίστοιχα, κέρδισαν την 1η και τη 2η θέση στον ετήσιο διαγωνισμό Present Around The World (PATW).

Ο διαγωνισμός,  διοργανώνεται από το IET (Institute of Engineering and Technology) Cyprus Network και έγινε στις 24 Απριλίου. 

Πρόκειται για το εθνικό επίπεδο του μεγάλου διεθνούς διαγωνισμού που πραγματοποιεί το ΙΕΤ με έδρα το Λονδίνο, και αξίζει να σημειώσουμε πως είναι ο σημαντικότερος φορέας στη Μηχανική και Τεχνολογία με περισσότερα από 150.000 μέλη σε σύνολο 127 χωρών.

Οι διαγωνιζόμενοι, καλούνται να παρουσιάσουν ολοκληρωμένα το θέμα τους σε δέκα λεπτά ακριβώς.

Όλα τα θέματα, σχετίζονται με τη μηχανική και την τεχνολογία, και τα κριτήρια είναι συνδυασμός της ιδέας με την ποιότητα της παρουσίασης ενώ, σημαντικός παράγοντας είναι και η ετοιμότητα απόκρισης στις ερωτήσεις της κριτικής επιτροπής.

Η Taqua Khairy Saeedπου είχε κερδίσει τη δεύτερη θέση στον περσινό διαγωνισμό, φέτος κέρδισε την 1η θέση παρουσιάζοντας και στηρίζοντας το θέμα «Can you text your Antibiotic pill» που σχετίζεται με τα «έξυπνα φάρμακα» του άμεσου μέλλοντος, ενώ ο  Rafay Iqbal Ansari κέρδισε τη 2η θέση παρουσιάζοντας τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει ο γεωργικός και αγροτικός τομέας από την τεχνολογία 5G «How agriculture and farming sector can benefit from 5G technologies».

HTaqua Khairy Saeed, θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στο πανευρωπαϊκό επίπεδο του διαγωνισμού, τον Ιούλιο του 2017, στο Ντουμπάι.