Το Πανεπιστήμιο Frederick καταρτίζει μηχανικούς και τεχνικό προσωπικό της Cyta

Μετά από διαγωνισμό που κέρδισε το Πανεπιστήμιο Frederick, το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών θα πραγματοποιήσει ειδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια για μηχανικούς και τεχνικό προσωπικό της Cyta.

Πρόκειται για εξειδικευμένα σεμινάρια που αφορούν στην ανάλυση, εφαρμογή και μελέτη ηλεκτρικών εγκαταστάσεων που πλέον προσαρμόζονται βάση της τελευταίας έκδοσης των κανονισμών (17η έκδοση για ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, πρότυπο BS7671:2008 + A3:2015).

Σύμφωνα με διάταγμα που έχει πρόσφατα δημοσιευθεί στην επίσημη εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας, από 1η Σεπτεμβρίου 2017, οι ηλεκτρολογικές μελέτες οι οποίες θα υποβάλλονται στις αρμόδιες αρχές για σκοπούς έκδοσης άδειας οικοδομής, θα εκπονούνται σύμφωνα με το πρότυπο της 17ης έκδοσης BS7671:2008 + A3:2015. Επιπρόσθετα, από την 1η Ιουλίου 2018, η υλοποίηση και έλεγχος ηλεκτρικών εγκαταστάσεων θα πρέπει να διεξάγεται μόνο με βάση τη 17η έκδοση.

Από τα συνολικά 5 σεμινάρια, που θα τρέξουν από τις 12 Ιουνίου τόσο σε Λευκωσία όσο και σε Λεμεσό και θα ολοκληρωθούν στις 21 Σεπτεμβρίου, θα περάσουν περίπου 60 μηχανικοί και τεχνικοί της Cyta.

Το άρτια στελεχωμένο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου, με τους εγνωσμένης αξίας ακαδημαϊκούς και την κατάλληλη εργαστηριακή υποδομή, έχει αναλάβει αυτή την αποστολή. Το Τμήμα, θεωρεί υποχρέωση και ευθύνη να παρακολουθεί και να συνεισφέρει με τη τεχνογνωσία του στις εξελίξεις και τις ανάγκες της κοινωνίας.

Εισηγητής στα σεμινάρια, θα είναι ο Δρ Νικόλας Χριστοφίδης του Πανεπιστημίου Frederick.