ΠΑΝ. FREDERICK: ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΉ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΦΟΙΤΟ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

Ο καθρέφτης της σειράς DOTing, του Κύπριου σχεδιαστή Κωνσταντίνου Οικονομίδη, καθηγητή και απόφοιτου του Τμήματος Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Frederick, υπό την επιμέλεια της Γιάννας Τσολάκη, διεκδικεί ένα βραβείο στα αναγνωρισμένα German Design Awards 2018.

Με αφετηρία την απλότητα μιας τελείας, αλλά και την τελειότητα του κύκλου, η Γιάννα Τσολάκη εμπνέεται το DOTing concept, ένα project που παίρνει σάρκα και οστά με μια σειρά αντικειμένων που σχεδίασαν ο Industrial Designer Κωνσταντίνος Οικονομίδης και ο σχεδιαστής επίπλων Μάριος Χαραλάμπους, επίσης απόφοιτος του Τμήματος Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Frederick.

Ο καθρέφτης του Κωνσταντίνου Οικονομίδη προτάθηκε για το βραβείο German Design Award 2018, Excellent Product Design. To German Design Award είναι ένας ετήσιος θεσμός που εντοπίζει και παρουσιάζει μοναδικές τάσεις σχεδιασμού βραβεύοντας έργα και δημιουργίες που αντιπροσωπεύουν πρωτοποριακές συνεισφορές, τόσο στο γερμανικό όσο και στο διεθνές design σκηνικό. Η επιτροπή του German Design Award πρότεινε για βράβευση τον καθρέφτη του Κωνσταντίνου Οικονομίδη από το DOTing project ως Excellent Product Design για το έτος 2018.

1.jpg2.jpg3.jpg