Το Πανεπιστήμιο Frederick στη «Βραδιά του Ερευνητή»

Μια απίθανη εμπειρία, γεμάτη έρευνα, φαντασία, γνώση

Από τα πρώτα του βήματα, το Πανεπιστήμιο Frederick, στηρίχτηκε σε κάποιους βασικούς  πυλώνες:  Η  Καινοτομία ,πολύ πριν αυτή γίνει μια διαδεδομένη έννοια, και ο συστηματικός  ανθρωποκεντρικός χαρακτήρας του Πανεπιστημίου που έχει ως αποστολή να απελευθερώνει τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα, είναι δύο από τους πιο σημαντικούς.

Έτσι, κάθε χρόνο, το Πανεπιστήμιο Frederick συμμετέχει στη «Βραδιά του Ερευνητή» όχι μόνο για να παρουσιάσει δείγμα του ερευνητικού έργου που επιτελούν οι φοιτητές του με τους καθηγητές τους, αλλά και για να ξεναγηθούν οι επισκέπτες της βραδιάς στη μαγεία της της έρευνας.

Φέτος, οι πολυάριθμοι επισκέπτες που πέρασαν από τα πέντε περίπτερα του Πανεπιστημίου, είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν μέσα από ένα επιτραπέζιο παιχνίδι που δημιούργησε το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής και να βρεθούν στον κόσμο των δεινοσαύρων. Ένας καταπληκτικός συνδυασμός ρομποτικής, λογοτεχνίας επιστημονικής φαντασίας με αστυνομική πλοκή μυστηρίου!

Στη συνέχεια, οι επισκέπτες γνώρισαν την Frederick University Formula Racing Team (FUF Racing Team). Η ομάδα, δημιουργήθηκε το 2015 και βήμα- βήμα έχτισε από το μηδέν ένα μονοθέσιο αγωνιστικό αυτοκίνητο τύπου Formula.  Με αυτό, συμμετείχε μάλιστα στο φετινό  «Formula Student Racing Competition» εκπροσωπώντας αποκλειστικά όχι μόνο το Πανεπιστήμιο αλλά ολόκληρη την Κύπρο.

Για πρώτη φορά, φέτος είχε συμμετοχή το Τμήμα Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Frederick – ένα Τμήμα με τεράστιο φορτίο διακρίσεων και πρωτοπορίας. Παρουσίασε τα projects που δημιουργούνται μέσω της δραστηριότητας  «CyDesignHub» που επιδιώκουν να «συνομιλούν» με την κυπριακή πολιτιστική κληρονομιά με νέες μεθόδους και τρόπους πετυχαίνοντας έτσι τον επαναπροσδιορισμό του χθες στους όρους του σήμερα.

Λίγο πιο πέρα, στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μικροί και μεγάλοι επισκέπτες ήρθαν σε επαφή με τις εξαιρετικές τεχνολογίες των βυζαντινών οικοδομικών κατασκευών και τους τρόπους από τους οποίους η σύγχρονη αρχιτεκτονική αντλεί από αυτές, γνώση. 

Ολοκληρώνοντας την περιήγησή τους στα περίπτερα του Πανεπιστήμιου Frederick στάθμευσαν στο Τμήμα Φαρμακευτικής, για να απολαύσουν μια μοναδική ξενάγηση στη διαδρομή που ακολουθούν τα φάρμακα στον οργανισμό μας προκειμένου να συνεργαστούν μαζί του, για το δικό μας το καλό. 

Η «Βραδιά του Ερευνητή 2017» είχε ως κεντρικό σύνθημα τη φράση «Join the Research Cult».

Το Πανεπιστήμιο Frederick έδωσε ακριβώς αυτό το στίγμα, και ανανεώνει το ραντεβού για την επόμενη χρονιά με την υπόσχεση να εμπνεύσει και πάλι τους επισκέπτες και κυρίως τα παιδιά. 

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg