Με σχέδια φοιτητών του Τμήματος Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Frederick οι συλλεκτικές συσκευασίες των προϊόντων Elite

Το Πανεπιστήμιο Frederick, μέσω των συνεργασιών του με εταιρείες και οργανισμούς, δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές του να αναπτύξουν επιπρόσθετες ικανότητες, μέσω των σημαντικών εμπειριών που αποκτούν από την επαφή τους με τον «πραγματικό κόσμο». Η σχέση αυτή του Πανεπιστημίου Frederick με τη βιομηχανία δίνει στους φοιτητές την ευκαιρία να δικτυωθούν στον χώρο εργασίας και να αποκτήσουν έτσι συγκριτικό πλεονέκτημα. Δεν είναι τυχαίο ότι αρκετοί φοιτητές του Πανεπιστημίου που αναπτύσσουν δεσμούς με εταιρείες και οργανισμούς κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους, αργότερα εργοδοτούνται στους οργανισμούς αυτούς.

Μια τέτοια συνεργασία, ήταν και αυτή του Πανεπιστημίου Frederick με τη Harco Trading Ltd. Πιο συγκεκριμένα, η εν λόγω εταιρεία συνεργάστηκε με τους προπτυχιακούς φοιτητές Γραφικών Τεχνών και Διαφημιστικού Σχεδιασμού, του Τμήματος Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Frederick, για τον σχεδιασμό και τη δημιουργία νέων συσκευασιών των προϊόντων Elite (χαρτομάντηλα προσώπου και χαρτοπετσέτες).

Η συνεργασία αυτή έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος Σχεδιασμός Συσκευασίας κατά το Χειμερινό εξάμηνο 2016 υπό την καθοδήγηση του διδάσκοντα κ. Νικόλα Λαμπούρη. Η εταιρία Harco Trading Ltd, παρουσίασε τα χαρτικά προϊόντα Elite, επεξηγώντας στους τριτοετείς φοιτητές τις ανάγκες και κατευθύνσεις για τον επανασχεδιασμό της σειράς των συσκευασιών. Στόχος ήταν να αντιληφθούν πρακτικά οι φοιτητές τη διαδικασία δημιουργίας συσκευασιών από την ιδέα μέχρι το τελικό προϊόν, στηριζόμενοι πάντα στο “positioning” της μάρκας.

Μέσα από αυτή την ξεχωριστή συνεργασία, οι φοιτητές κατάφεραν με μεθοδικότητα να σχεδιάσουν συσκευασίες που ανταποκρίνονται στην κουλτούρα και τη φιλοσοφία της μάρκας. Η εταιρία, επέλεξε να βραβεύσει τα καλύτερα σχέδια σε κάθε κατηγορία, δίνοντας χρηματικό έπαθλο στους φοιτητές.

Τα σχέδια των δύο φοιτητών που ξεχώρισαν και βραβεύτηκαν, του Άδωνη Παπαδόπουλου και της Μυρτώς Οικονομίδου, θα χρησιμοποιηθούν σε συλλεκτικές συσκευασίες χαρτομάντηλων και χαρτοπετσετών της Elite. Διακρίθηκαν επίσης, η Δέσποινα Ευθυμίου, η Γαβριέλλα Φυλακτού και η Khotan Arab Hosseini.

Αυτή η διάκριση του Τμήματος Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι ο πειραματισμός, η δημιουργική σκέψη και η κριτική άποψη αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της διδασκαλίας και της φιλοσοφίας του Τμήματος. Το Τμήμα λειτουργεί ως μια ομάδα, μια κοινότητα από καθηγητές και φοιτητές και δίνει πάντοτε έμφαση στις φρέσκιες ιδέες, την καινοτομία, τη δημιουργικότητα και το πάθος για τον σχεδιασμό.

Adonis Papadopoulos_02.jpgAdonis Papadopoulos_04.jpgMyrto Economidou_02.jpgMyrto Economidou_03.jpgVravefsi.jpg