Ο Πρέσβης της Κίνας στο Πανεπιστήμιο Frederick

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου στο Πανεπιστήμιο Frederick εκδήλωση με θέμα Κίνα: Ένας μεγάλος πολιτισμός. Προοπτικές συνεργασίας Κίνας-Κύπρου σε θέματα εκπαίδευσης. Η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Κίνας στην Κύπρο. 

Οι σχέσεις του Πανεπιστημίου Frederick με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας πάνε πίσω τουλάχιστον 3 δεκαετίες. Το Πανεπιστήμιο ανέκαθεν στήριζε τους Κινέζους φοιτητές δίνοντάς τους υποτροφίες για να έρθουν να σπουδάσουν στην Κύπρο. Σήμερα αρκετοί από τους Κινέζους αποφοίτους του Πανεπιστημίου Frederick έχουν διαπρέψει στην Κίνα, καθώς κατέχουν σημαντικές θέσεις στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Το Πανεπιστήμιο Frederick ήταν το πρώτοιδιωτικό Πανεπιστήμιο στην Κύπρο που αναγνωρίστηκε από το Υπουργείο Παιδείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Επιπρόσθετα, τα τελευταία 5 χρόνια 20 απόφοιτοι του Πανεπιστημίου, από 9 διαφορετικά προγράμματα σπουδών, κατάφεραν να εξασφαλίσουν μέσω του Σχεδίου Υποτροφιών της Κινεζικής Κυβέρνησης πλήρεις υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές σε Πανεπιστήμια της Κίνας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Πρέσβης της Κίνας, κ. Huang Xingyuan, ο οποίος μίλησε για τη σημασία της ανάπτυξης της Κίνας στη νέα εποχή. Την εκδήλωση επίσης χαιρέτισαν ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους.

Παρευρέθηκαν επίσης απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Frederick που είχαν εξασφαλίσει πλήρεις υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές στην Κίνα τα προηγούμενα χρόνια. Η κα Παυλίνα Πλάτωνος, απόφοιτος τους Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Frederick, μοιράστηκε με το κοινό τις αξέχαστες εμπειρίες και αναμνήσεις της από την περίοδο των μεταπτυχιακών της σπουδών στην Κίνα.

Φοιτητές και ακαδημαϊκό προσωπικό είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για ευκαιρίες εργοδότησης στην Κίνα, καθώς και για τις υποτροφίες που θα προσφερθούν φέτος από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας σε Κύπριους φοιτητές.  

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε έκθεση με φωτογραφίες των αποφοίτων του Πανεπιστημίου Frederick που μετέβηκαν στην Κίνα με πλήρεις υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές.