ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ FREDERICK ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΑΝΑΔΟΧΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ»

Ο Σύνδεσμος Ανάδοχης Οικογένειας «Φωλιά Αγάπης», σε συνεργασία με το Τμήμα Ψυχολογίας και Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Frederick και τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας (ΥΚΕ), του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών και Ασφαλίσεων πραγματοποίησε με επιτυχία την έναρξη του πρωτοποριακού προγράμματος «Ενημέρωση και προετοιμασία Αναδόχων Οικογενειών», στη Λεμεσό.

Στο Πρόγραμμα συμμετέχουν εθελοντικά ως εισηγητές, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών, ειδικοί έμπειροι επαγγελματίες και στελέχη του Συνδέσμου. Την οργανωτική ευθύνη και τον συντονισμό, αυτής της πρωτοπόρας για την Κύπρο δραστηριότητας, έχει αναλάβει ο Σύνδεσμος Ανάδοχης Οικογένειας «Φωλιά Αγάπης» και την επιστημονική ευθύνη του περιεχομένου της, το Πανεπιστήμιο Frederick.  

Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας, είναι να ενημερώσει με επάρκεια τους ενδιαφερομένους, για τον θεσμό της Αναδοχής Ανηλίκων και να προσφέρει ευκαιρίες προετοιμασίας, για όσους από αυτούς επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση προκειμένου να αναλάβουν ως Ανάδοχοι Γονείς τη φροντίδα και την προστασία παιδιού/διών, τα οποία στερούνται ή χρειάζονται μία σταθερή, ασφαλή και κατάλληλη οικογένεια.

Το Πρόγραμμα, είναι συνολικής διάρκειας οκτώ εβδομάδων και περιλαμβάνει οκτώ δίωρες ομαδικές συναντήσεις των συμμετεχόντων, σε δύο θεματικούς κύκλους. Κατά την πρώτη υλοποίηση του Προγράμματος, συμμετέχουν 16 ενδιαφερόμενοι εθελοντές, για την Αναδοχή Ανηλίκων. Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο, του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, το οποίο έχουν συνυπογράψει μεταξύ τους, το Πανεπιστήμιο Frederick, ο Σύνδεσμος Ανάδοχης Οικογένειας «Φωλιά Αγάπης» και οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας.

Στην εναρκτήρια συνάντηση, συμμετείχαν ως εισηγητές, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ανάδοχης Οικογένειας, κ. Δήμος Θωμάς, ο Πρόεδρος του Τμήματος Ψυχολογίας και Κοινωνικής Εργασίας, του Πανεπιστημίου Frederick, Καθηγητής Παναγιώτης Αλτάνης και η Προϊσταμένη Λειτουργός του Επαρχιακού Γραφείου, των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας στη Λεμεσό, Κοινωνική Λειτουργός κα. Λουκία Παπατζάκου.

Οι ενδιαφερόμενοι, για να μπορέσουν να λάβουν μέρος σε επόμενη σειρά του Προγράμματος, σε όλες τις πόλεις της Κύπρου, μπορούν να επικοινωνήσουν με το Σύνδεσμο Ανάδοχης Οικογένειας «Φωλιά Αγάπης» και να δηλώσουν συμμετοχή ή να λάβουν σχετικές πληροφορίες.

Σύνδεσμος Ανάδοχης Οικογένειας «Φωλιά Αγάπης»
Πληροφορίες: www.folia-agapis.com 
Επικοινωνία: τηλ: 99561609, 99879911 & 99468159
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.