5η ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ: "ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΑΙ..."

Το Πανεπιστήμιο Frederick φιλοξένησε για 5η φορά τις εργασίες της ημερίδας "Ιστορίες για να ονειρεύεσαι…", στους χώρους του στη Λευκωσία. Διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν το Πανεπιστήμιο Frederick, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης), το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, το Βιβλιοπωλείο Rivergate Book Store και ο Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου.

Πέντε ξεχωριστοί συγγραφείς,  ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος, ο Αντώνης Παπαθεοδούλου, η Δήμητρα Χαραλάμπους, η Μαριλένα Καββαδά και η Λίλη Λαμπρέλλη, που έχουν επενδύσει το ταλέντο τους στη συγγραφή παιδικής λογοτεχνίας, ξενάγησαν τους Κύπριους εκπαιδευτικούς Δημοτικής Εκπαίδευσης, καθώς και φοιτητές του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Frederick, στις δημιουργικές τους διαδρομές, ξεκλειδώνοντας τα μυστικά τους.

Τα πέντε αυτά εργαστήρια αποτελούνταν από θεωρητικό και βιωματικό μέρος και ως στόχο είχαν την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών σε ζητήματα που αφορούν τρόπους προσέγγισης βιβλίων παιδικής λογοτεχνίας και την παιδαγωγική αξιοποίησή τους. Μέσα από τα εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν, οι συγγραφείς ανέδειξαν τους δρόμους μέσα από τους οποίους η παιδική λογοτεχνία μπορεί να γίνει σημαντικό συστατικό της μαθησιακής διαδικασίας στην  πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους, ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου κ. Κώστας Κατσώνης και η Προϊστάμενη του Τομέα Εκπαιδευτικής Τεκμηρίωσης κ. Χριστίνα Παπασολομώνος εκ μέρους της Διευθύντριας του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου κ. Αθηνάς Μιχαηλίδου- Ευριπίδου.    

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg6.jpg