Διάκριση για απόφοιτο του Πανεπιστημίου Frederick σε διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας

Το φωτογραφικό project του, Silvio Rusmigo,απόφοιτου του Τμήματος Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών (πρόγραμμα Σχεδιασμού Εσωτερικών Χώρων) του Πανεπιστημίου Frederick, συγκαταλέγεται ανάμεσα στα τέσσερα καλύτερα έργα του διεθνούς διαγωνισμού Perspectives, που διοργανώνεται από την PhotoPlus International Conference + Expo, τη μεγαλύτερη έκθεση φωτογραφίας στη Βόρεια Αμερική που συγκεντρώνει κάθε χρόνο περισσότερους από 25,000 επαγγελματίες από όλο τον κόσμο. Το έργο έχει τίτλο «This is your Cyprus», και κάθε εικόνα έχει επιλεχθεί για να δείξει πτυχές της Κύπρου. Οι φωτογραφίες δεν απεικονίζουν απλώς ένα νησί της Μεσογείου, αλλά κάτι πιο μεγάλο και απροσδόκητο. Το project ξεκίνησε το 2012 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Αφορμή για τη δημιουργία αυτού του έργου είναι το γεγονός ότι η Κύπρος, η ομορφιά και η μοναδικότητά της, συχνά παρακάμπτονται και παραμελούνται από τους ανθρώπους της, ενώ συγκρίνονται με μεγαλύτερα μέρη του κόσμου. Σκοπός των φωτογραφιών είναι να κάνουν το κυπριακό κοινό να αντιληφθεί τις ομορφιές και τη μοναδικότητα αυτού του νησιού. Η Κύπρος, σύμφωνα με τον δημιουργό, έχει παραλλαγές και μια ομορφιά που απαιτεί μια προσεκτική ματιά για να εκτιμηθεί. Μέσω αυτού του έργου ο Silvio προσπαθεί να επικοινωνήσει τη σημασία του να εξερευνά κανείς τις πτυχές του γύρω κόσμου, τις οποίες τόσο εύκολα αγνοεί ή ξεχνά στην καθημερινότητά του.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η εν λόγω συλλογή φωτογραφιών βραβεύεται, καθώς έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις από διεθνείς οργανισμούς και διαγωνισμούς, όπως τα IPA International Photography Awards, Fine Art Photography Awards και International Photographer of the Year Awards.

 
1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg