Συνάντηση Καθηγητή Γεώργιου Μπαμπινιώτη με Εκπαιδευτικούς Δημοτικής, Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Frederick

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Frederick, σεμινάριο Εκπαιδευτικών της Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, με ομιλητή τον διακεκριμένο Καθηγητή Γλωσσολογίας και Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Frederick, Καθηγητή Γεώργιο Μπαμπινιώτη.  

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν πέραν των διακόσων εκπαιδευτικών από διαφορετικές βαθμίδες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον διακεκριμένο γλωσσολόγο και να ενημερωθούν για την πρότασή του για μια άλλη προσέγγιση στη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, καλύπτοντας θέματα όπως η κατάκτηση της μητρικής γλώσσας, η σχολική γλωσσική αγωγή, η σύγχρονη σχολική γραμματική, η θεώρηση της γλώσσας, κ.α.

Η επιτυχημένη συνάντηση ήταν αποτέλεσμα της εξαιρετικής συνεργασίας του Πανεπιστημίου Frederick με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, καθώς και με τις Διευθύνσεις Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Στην εκδήλωση, τους εκπαιδευτικούς καλωσόρισε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick, Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους, ο οποίος εξήρε αυτή την πρωτοβουλία, αλλά και τη συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και όλες τις διευθύνσεις του. Επισήμανε ότι η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης επιτυχημένης συνεργασίας που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2017.

Την εκδήλωση χαιρέτισε επίσης, η Διευθύντρια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου κα Αθηνά Μιχαηλίδου- Ευριπίδου, η οποία τόνισε τη σημασία της άμεσης επικοινωνίας του καθηγητή με τους εκπαιδευτικούς της τάξης, σε μια προσπάθεια βελτίωσης της ενασχόλησης με την ελληνική γλώσσα.

 

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg6.jpg7.jpg