ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ 2ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΙΚΗΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ

Φοιτητές του Προγράμματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Frederick συμμετείχαν στο 2ο Συνέδριο Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Παιδιού και Έφηβου. Στόχος του Πανεπιστημίου Frederick, αλλά και ένας από τους βασικούς σκοπούς του προγράμματος BSc Ψυχολογίας είναι η εμπλοκή των φοιτητών, προπτυχιακών και μεταπτυχιακών, όχι μόνο σε επιστημονική έρευνα, αλλά και στη διαδικασία δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων μέσα από δημοσιεύσεις σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά ή ως ανακοινώσεις σε συνέδρια, πράγμα που εμπλουτίζει τις γνώσεις και το ερευνητικό τους προφίλ για τη μελλοντική ακαδημαϊκή ή επαγγελματική τους πορεία.

Τίτλος του Συνεδρίου ήταν «Μύθος και Παραμύθι: Από την αφήγηση στον ψυχαναλυτικό λόγο». Στόχος του συνεδρίου ήταν να αποτελέσει έναν χώρο διαλόγου και ανταλλαγής σκέψεων και προβληματισμών σε σχέση με τη σύνδεση της ψυχανάλυσης με τη λειτουργία των μύθων και των παραμυθιών.

Οι προπτυχιακοί φοιτητές Φοίβος Φυλακτού, Κρίστη Λεωνίδου, Αγγελική Θεοφίλου, Άδωνης Στυλιανού και Μυρσιάννα Δρακονταείδη υπέβαλαν εργασίες, οι οποίες έγινες δεκτές από την επιστημονική επιτροπή του συνεδρίου. Πιο συγκεκριμένα, το θέμα της εργασίας των φοιτητών Φοίβου Φυλακτού και Κρίστης Λεωνίδου ήταν: «Η επίδραση του παραμυθιού στον ασυνείδητο κόσμο των παιδιών 6-8 ετών: Ο Χάνσελ και η Γκρέτελ μέσα από το Rorschach». Το θέμα της εργασίας των φοιτητών Αγγελικής Θεοφίλου, Άδωνη Στυλιανού, Μυρσιάννας Δρακονταείδη ήταν: «Μύθος και ψυχανάλυση: Η ψυχαναλυτική προσέγγιση αποσυμβολοποίησης του αρχαίου ελληνικού μύθου της Θεογονίας». Στο συνέδριο συμμετείχε επίσης η Δρ Ιωάννα Κατσουνάρη, Επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Ψυχολογίας και Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Frederick με την εργασία «Ο μύθος της εξιδανίκευσης στο παραμύθι μέσα από την Πεντάμορφη και το Τέρας: Έζησαν όλοι καλά ή Σύνδρομο της Στοκχόλμης;».