ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ FREDERICK ΣΤΟ NICOSIA BOOK FESTIVAL

Το Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας επιστρέφει για τρίτη χρονιά, στις 19 και 20 Μαΐου στο Πάρκο της Ακρόπολης στη Λευκωσία. Για ακόμη μια χρονιά ο καταπράσινος χώρος του Πάρκου της Ακρόπολης θα γεμίσει βιβλία και πολλές δραστηριότητες που έχουν στο επίκεντρό τους το βιβλίο.

Το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Frederick θα είναι και φέτος εκεί για να προσφέρει στα παιδιά συναρπαστικές δραστηριότητες, όπως «Κάντε το πορτρέτο του δικού σας ήρωα», «Φτιάξε Grass Heads», «Ρομποτική αφήγηση βασισμένη στο βιβλίο Η εγγονή του Αϊ Βασίλη», «Εργαστήρι Ρομποτικής με θέμα τον Τριγωνοψαρούλη». Οι επισκέπτες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να δουν από κοντά σχέδια- προτάσεις που έκαναν φοιτητές του Τμήματος Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Frederick για την εικονογράφηση του ανέκδοτου βιβλίου του γνωστού Έλληνα συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Βαγγέλη Ηλιόπουλου με τίτλο «Το παραμύθι της παράξενης πριγκίπισσας και του ταξιδευτή με τη χρυσή καρδιά». Για την εικονογράφηση του βιβλίου, επιλέγηκε ένα από τα σχέδια των φοιτητών του Πανεπιστημίου Frederick. Επίσης, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα δύο καλοκαιρινά “σχολεία” του Πανεπιστημίου Frederick, το FUNTASIA και το “Σχολείο” της Φύσης, που θα διοργανώσει φέτος το καλοκαίρι για τους μικρούς του φίλους που αγαπούν την τέχνη, τη φύση, τη ρομποτική, το θέατρο, τη μουσική, την επιστήμη, τη δημιουργία κατασκευών, τα αθλήματα και τα μουσικοκινητικά παιχνίδια. 

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις και παρουσιάσεις με συγγραφείς από την Κύπρο και το εξωτερικό, διασκεδαστικές δραστηριότητες και παιχνίδια για τα παιδιά, μουσικές παραστάσεις, φαγητό και ποτό και πλούσιο πρόγραμμα που θα χαρίσει στους επισκέπτες όμορφες στιγμές χαλάρωσης από το πρωί μέχρι και το βράδυ.

Το φετινό φεστιβάλ παρουσιάζει η CYTA και διοργανώνουν το Ινστιτούτο Ερευνών Προμηθέας, το Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, ο Οργανισμός Νεολαίας και ο Δήμος Στροβόλου. Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι ελεύθερη.