ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ FREDERICK ΣΤΟ 10ο ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΚΑΤΑΜΙΑΣ

Ο Δήμος Λακατάμιας σε συνεργασία με τα Δημοτικά Σχολεία Λακατάμιας και Ανθούπολης, διοργανώνουν το 10ο Οικολογικό Φεστιβάλ, την Κυριακή 20 Μαΐου 2018, από τις 6:00-8:00 μ.μ. στο Γραμμικό Πάρκο Αγίου Γεωργίου Λακατάμιας (Χώρος Αμφιθεάτρου).

Το Πανεπιστήμιο Frederick θα δώσει και φέτος το παρόν του με πολλές οικολογικές δραστηριότητες. Όλοι οι επισκέπτες μπορούν να φέρουν μαζί τους τα παλιά τους μπλουζάκια, τα οποία φοιτητές του Πανεπιστημίου Frederick θα μετατρέπουν σε τσάντες πολλαπλής χρήσης, ενισχύοντας έτσι την ιδέα της επαναχρησιμοποίησης προϊόντων. Επιπλέον, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν «Grass Heads». Το κοινό θα έχει επίσης την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα δύο καλοκαιρινά “σχολεία” του Πανεπιστημίου Frederick, το FUNTASIA και το “Σχολείο” της Φύσης, που θα διοργανώσει φέτος το καλοκαίρι για τους μικρούς του φίλους που αγαπούν την τέχνη, τη φύση, τη ρομποτική, το θέατρο, τη μουσική, την επιστήμη, τη δημιουργία κατασκευών, τα αθλήματα και τα μουσικοκινητικά παιχνίδια.      

Στόχος του Φεστιβάλ, που πραγματοποιείται για δέκατη συνεχόμενη χρονιά, είναι η ενημέρωση των επισκεπτών για περιβαλλοντικά θέματα και τρόπους προστασίας του περιβάλλοντος γενικότερα. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με ενδιαφέρουσες κατασκευές (μαριονέτες, καδράκια, κατασκευές από πηλό, κ.α.), παιχνίδια και άλλες διασκεδαστικές δραστηριότητες. Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι ελεύθερη.