ΕΝΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΓΕΜΑΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ!

ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ FREDERICKΣΤΟ NICOSIABOOKFESTIVAL ΚΑΙ ΣΤΟ 10ο ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΚΑΤΑΜΙΑΣ

Το Πανεπιστήμιο Frederick συμμετείχε και φέτος στο Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας που πραγματοποιήθηκε στο πάρκο της Ακρόπολης και στο 10ο Οικολογικό Φεστιβάλ που έγινε στο Γραμμικό Πάρκο Αγίου Γεωργίου Λακατάμιας.

Το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Frederick πρόσφερε στα παιδιά που επισκέφθηκαν το Φεστιβάλ Βιβλίου συναρπαστικές δραστηριότητες, όπως «Κάντε το πορτρέτο του δικού σας ήρωα», «Φτιάξε Grass Heads», «Ρομποτική αφήγηση βασισμένη στο βιβλίο Η εγγονή του Αϊ Βασίλη», «Εργαστήρι Ρομποτικής με θέμα τον Τριγωνοψαρούλη». Τα εργαστήρια ρομποτικής έγιναν από την Ακαδημία Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Frederick. Επιπρόσθετα, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά σχέδια- προτάσεις που έκαναν φοιτητές του Τμήματος Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Frederick για την εικονογράφηση του ανέκδοτου βιβλίου του γνωστού Έλληνα συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Βαγγέλη Ηλιόπουλου με τίτλο «Το παραμύθι της παράξενης πριγκίπισσας και του ταξιδευτή με τη χρυσή καρδιά». Για την εικονογράφηση του βιβλίου, επιλέγηκε ένα από τα σχέδια των φοιτητών του Πανεπιστημίου Frederick.

Στο Οικολογικό Φεστιβάλ του Δήμου Λακατάμιας, το Πανεπιστήμιο Frederick συμμετείχε με πολλές οικολογικές δραστηριότητες, ανάμεσα στις οποίες ήταν και η εκστρατεία- θεσμός του Πανεπιστημίου I am a t- shirt bag. Φοιτητές και εθελοντές του Πανεπιστημίου, μετέτρεπαν παλιά μπλουζάκια σε τσάντες πολλαπλής χρήσης. Με την εκστρατεία αυτή, το Πανεπιστήμιο ενθαρρύνει τη μείωση της κατανάλωσης και την ενίσχυση της ιδέας της επαναχρησιμοποίησης προϊόντων. Επιπλέον, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να κατασκευάσουν «Κεφάλια από γρασίδι» (Grass Heads).

Όλες οι δραστηριότητες των δύο φεστιβάλ έγιναν από το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Frederick, καθώς και από τους εμψυχωτές/τριες των δύο καλοκαιρινών σχολείων, του FUNTASIA και του “Σχολείου” της Φύσης, που θα διοργανώσει το Πανεπιστήμιο Frederick φέτος το καλοκαίρι για τους μικρούς του φίλους που αγαπούν την τέχνη, τη φύση, τη ρομποτική, το θέατρο, τη μουσική, την επιστήμη, τη δημιουργία κατασκευών, τα αθλήματα και τα μουσικοκινητικά παιχνίδια.