Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick και ο Προέδρος της Συνόδου των Πρυτάνεων Κυπριακών Πανεπιστημίων Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους παρευρέθηκε στην 88η Σύνοδο των Πρυτάνεων Ελληνικών Πανεπιστημίων

Πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα, από τις 13 έως 14 Ιουλίου 2018, η 88η Σύνοδος Πρυτάνεων & Προέδρων Διοικουσών Επιτροπών των Ελληνικών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, στην οποία παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος της Συνόδου των Πρυτάνεων Κυπριακών Πανεπιστημίων (ΣΠΚΠ), Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick, Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους, ανταποκρινόμενος θετικά στην πρόσκληση του Προέδρου της Ελληνικής Συνόδου, Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Καθηγητή Γιώργου Καψάλη.

Ο Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους στο πλαίσιο του χαιρετισμού του προς τη Σύνοδο, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την  τιμητική πρόσκληση, εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα οφέλη τα οποία θα προκύψουν από τις εργασίες της Συνόδου θα είναι τεράστια.

Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους, αφού αναφέρθηκε σε θέματα σύστασης, οργάνωσης, στελέχωσης, λειτουργίας και ανάπτυξης των Κυπριακών Πανεπιστημίων, μέσα σε ένα θετικό κλίμα συναντίληψης, κατέθεσε συγκεκριμένη εισήγηση για διερεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασίας των Συνόδων των Πρυτάνεων της Κύπρου και της Ελλάδος. Η συνεργασία αυτή  θα κινείται στο ίδιο πλαίσιο της συμφωνίας των Συνόδων των Πρυτάνεων Κύπρου-Ρωσίας και η οποία αναμένεται να υπογραφεί τον προσεχή Οκτώβρη.

Στην 88η συνεδρία της Συνόδου, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν θέματα ακαδημαϊκών υποθέσεων, Οικονομικών, Προγραμματισμού και Έρευνας των Ελληνικών Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ), καθώς επίσης και η προβολή και ανάδειξη των ελληνικών πανεπιστημιακών μουσείων.

Κατά τη διάρκεια της 2ης μέρας της Συνόδου ο Πρόεδρος της ΣΠΚΠ Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου και να ανταλλάξουν απόψεις για τις τελευταίες εξελίξεις σε θέματα εκπαίδευσης.

Μετά το τέλος των εργασιών της 88ης Συνόδου των Πρυτάνεων Ελληνικών Πανεπιστημίων, οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης  και μέσα σε ένα εξαιρετικό κλίμα φιλοξενίας, να δοκιμάσουν εξαιρετικές παραδοσιακές γεύσεις και να απολαύσουν ηπειρώτικη μουσική και χορό.