Το Πανεπιστήμιο Frederick στηρίζει τη δημιουργικότητα!

Κατά την πολύχρονη πορεία του το Τμήμα Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Frederick, προσφέρει πολιτισμική παιδεία, καλλιεργεί την κριτική σκέψη και στηρίζει έμπρακτα τα νέα ταλέντα της Κύπρου. Με γνώμονα την πρόοδο και την ανάπτυξη των δημιουργικών τεχνών, το Τμήμα κάθε χρόνο παραχωρεί αριθμό υποτροφιών σε διαγωνισμούς που προβάλουν τον πολιτισμό, την ευρηματικότητα και την κοινωνική ευσυνειδησία.

Ο διαγωνισμός Αφίσας, Σκίτσου και Εικονογραφημένης Ιστορίας- Κόμικς με θέμα «Σημαντικές γυναικείες μορφές στη διαδρομή της Ιστορίας» ήταν άλλη μια εξαιρετική πρωτοβουλία των Διευθύνσεων Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, την οποία το Πανεπιστήμιο Frederick στήριξε με την παραχώρηση υποτροφιών σε μαθητές που διακρίθηκαν. Ο διαγωνισμός είχε ως στόχο την προβολή σπουδαίων γυναικών οι οποίες με την παρουσία και τη δράση τους έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στον ρου της ιστορίας. Η πρωτοβουλία αυτή, εντάχθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας και έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να μελετήσουν αλλά και να αναδείξουν δημιουργικά αυτές τις σπουδαίες γυναίκες της ιστορίας.

Πιο συγκεκριμένα, το Πανεπιστήμιο Frederick παραχώρησε υποτροφίες στους μαθητές Ανδρέα Ανθίμου και Παναγιώτα Γεωργιάδη, της Τεχνικής και Επαγγελματικής Σχολής Κατάρτισης Μακάριος Γ’, οι οποίοι απέσπασαν την πρώτη θέση στον διαγωνισμό στην κατηγορία της αφίσας. Οι μαθητές της Σχολής  με την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους κ. Μαρίας Παπαδημητρίου δημιούργησαν μια αφίσα με θέμα την Ιωάννα της Λωραίνης. Επιπρόσθετα, το Πανεπιστήμιο Frederick παραχώρησε υποτροφία στον μαθητή Αντώνη Κεντώνη του Λυκείου Ακροπόλεως, ο οποίος απέσπασε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία σκίτσο. Ο μαθητής του Λυκείου Ακρόπολης με την καθοδήγηση του καθηγητή του κ. Σάββα Γεωργίου δημιούργησε ένα σκίτσο με θέμα την Άννα Κομνηνή.

Η τριμελής επιτροπή του διαγωνισμού, αποτελείτο από τρεις σπουδαίους Κύπριους καλλιτέχνες, τον Καθηγητή του Τμήματος Τεχνών και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Frederick κ. Κώστα Μάντζαλο, την εικαστικό κα Κυριακή Κώστα και τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Κυπρίων Γελοιογράφων κ. Σώτο Βοσκαρίδη.

1.JPG2.jpg3.JPG4.jpg5.JPG6.JPG7.jpg