Ανδρέας Χρυσαφής

SUCCESS IS THE CLAUSES THAT EVERYONE HAS PUT IN THEIR LIFE AND HAS MANAGED TO COMPLETE THEM

#TheJourneyToMySuccess

Επιτυχία είναι οι ρήτρες που έχει βάλει ο καθένας στη ζωή του και έχει καταφέρει να τις ολοκληρώσει

Ήμουν το παιδί που στο σπίτι ξήλωνε τους υπολογιστές για να δει τι έχουν μέσα και να τους ξανα-συναρμολογήσει. Με την παρέα μου κάψαμε διάφορες οικιακές συσκευές προσπαθώντας να καταλάβουμε πώς δουλεύουν και μάλιστα, κάποια στιγμή, ρίξαμε το αυτόματο της γειτονιάς μας. Ιστορίες, τέτοιες, πολλές. Οπότε, νομίζω πως η επιλογή του κλάδου που θα ακολουθούσα ήταν σχεδόν μονόδρομος.

«Ο Ανδρέας που σπούδαζε στην Ελλάδα ουδεμία σχέση δεν είχε με τον Ανδρέα που σπούδαζε στην Κύπρο. Όταν μπήκα στο Frederick όχι μόνο δεν έχανα μάθημα αλλά χώθηκα και βαθιά στο διάβασμα. Είχα πεισμώσει. Είναι αυτές οι αποφάσεις που παίρνεις συνειδητά, αφού κάνεις μια καλή κουβέντα με τον εαυτό σου και λες μπορώ να αλλάξω, να το κάνω σωστά».

Ανδρέας

Ξεκίνησα τις σπουδές μου στην Ελλάδα, στον κλάδο Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων και Μηχανολόγων Υπολογιστών αλλά -ας το περιγράψουμε έτσι- έφτασα σε σημείο να περνάω περισσότερο καλά κοινωνικά, παρά να σπουδάζω. Σε κάποια φάση το πήρα απόφαση ότι δεν πήγαινε άλλο, είχα βγει εκτός ελέγχου και έπρεπε να πάρω μία απόφαση για τη ζωή μου. Τα μάζεψα και επέστρεψα στην Κύπρο για να συνεχίσω τις σπουδές μου εδώ. Κι ενώ είχα διάφορες προσφορές από πανεπιστήμια, η επιλογή του Frederick ήταν δεδομένη λόγω του καλού του ονόματος στον κλάδο της Μηχανικής Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

Ο Ανδρέας που σπούδαζε στην Ελλάδα ουδεμία σχέση δεν είχε με τον Ανδρέα που σπούδαζε στην Κύπρο. Όταν μπήκα στο Frederick όχι μόνο δεν έχανα μάθημα αλλά χώθηκα και βαθιά στο διάβασμα. Είχα πεισμώσει. Είναι αυτές οι αποφάσεις που παίρνεις συνειδητά, αφού κάνεις μια καλή κουβέντα με τον εαυτό σου και λες μπορώ να αλλάξω, να το κάνω σωστά.

Το περιβάλλον του Frederick συνέβαλε πολύ σ’ αυτό. Είχαμε πολύ καλούς καθηγητές που έδειχναν ενδιαφέρον για τον κάθε φοιτητή ξεχωριστά και είχαν την τάση να σπρώχνουν αυτόν που ενδιαφερόταν ακόμα παραπέρα. Υπήρχε ανταπόκριση, δεν μπορούσες να χαθείς. Στις περιπτώσεις που έβλεπαν κάποιον να ξεφεύγει τον συμμάζευαν γιατί δεν ήθελαν να βλέπουν κανέναν να ξεκόβει.

Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον απ’ τους καθηγητές μου μιας και είχα πάρα πολύ καλή σχέση με όλους. Στην πτυχιακή μου, όταν και είχα συνδυάσει διάφορες θεματικές -από δίκτυα μέχρι ρομποτική και προγραμματισμό- είχα κοντά μου τους Γιώργο Δημητρίου και Ευθύβουλο Κυριάκου. Απ’ τους βασικούς μου καθηγητές, με τους οποίους είχα και επαφή σε επαγγελματικό επίπεδο. Με είχαν στηρίξει στο θέμα της δουλειάς, με συμβούλεψαν και με βοήθησαν να στήσω το βιογραφικό μου.

«Είχαμε πολύ καλούς καθηγητές που έδειχναν ενδιαφέρον για τον κάθε φοιτητή ξεχωριστά και είχαν την τάση να σπρώχνουν αυτόν που ενδιαφερόταν ακόμα παραπέρα. Υπήρχε ανταπόκριση, δεν μπορούσες να χαθείς. Στις περιπτώσεις που έβλεπαν κάποιον να ξεφεύγει τον συμμάζευαν γιατί δεν ήθελαν να βλέπουν κανέναν να ξεκόβει.»

Ανδρέας

Πέραν αυτού, στο πανεπιστήμιο λειτούργησα και ως tutor μαθητών που το είχαν ανάγκη. Είναι όμορφη η σχέση που δημιουργείται μεταξύ των φοιτητών κατά τη διαδικασία αυτή και είχα απολαύσει κάθε στιγμή. Είναι αμφίδρομη η σχέση γιατί και ο ίδιος ο tutor εμπεδώνει ακόμη καλύτερα τις γνώσεις του και τις ανανεώνει, μέσα από τις ερωτήσεις άλλων φοιτητών. Ένα άλλο κομμάτι της πορείας μου ήταν και η ρομποτική, τομέας που με ενθουσιάζει ιδιαίτερα. Με την ρομποτική είχα έρθει σε επαφή στο πανεπιστήμιο και μου δόθηκε η ευκαιρία να διδάξω σε παιδιά στο FLL, την Ακαδημία Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Frederick.

Την πρώτη μου δουλειά τη βρήκα μέσω του πανεπιστημίου. Ξεκίνησα ως IT Support στην εταιρία PrimeXM και βλέποντας την όρεξή μου, η εταιρία επένδυσε πάνω μου και με εκπαίδευσε στο κομμάτι του network. Ήταν μια πολύτιμη εμπειρία μέσω της οποίας εξελίχθηκα και εμπλούτισα τις γνώσεις μου.

Σήμερα εργάζομαι στην Finstek Cyprus ως network & system engineer. Στον τομέα μας τα πράγματα αλλάζουν συνέχεια, έρχονται νέες τεχνολογίες και πρέπει να συμβαδίζεις.

Αυτό που θα συμβούλευα κάποιον που θέλει να μπει στο επάγγελμα είναι να βεβαιωθεί πρώτα πως το θέλει πραγματικά. Είναι πολλοί που παρασύρονται απ’ το περιβάλλον τους και καταλήγουν να είναι, απλά, δυστυχισμένοι φοιτητές. Στον δικό μου κλάδο, ένα απ’ τα πιο συναρπαστικά, είναι που χτίζεις συνεχώς πάνω στη γνώση σου και διατηρείς εκείνο το δημιουργικό άγχος που ‘χει να κάνει με την επίλυση προβλημάτων. Για μένα είναι πολύ συναρπαστική αυτή η διαδικασία.

facebook youtube

©2017 Frederick University. All rights reserved.

facebook youtube

©2017 Frederick University. All rights reserved.

facebook youtube

©2017 Frederick University. All rights reserved.

Search