Aπόστολος Παρέλης

SUCCESS IS EVERYONE'S PERSONAL GOALS AS LONG AS THEY WORK HARD TO ACHIEVE THEM

#TheJourneyToMySuccess

Eπιτυχία είναι οι προσωπικοί στόχοι του καθενός αρκεί να δουλέψει σκληρά για να τους πετύχει.

Στα 15 ξεκίνησα το άθλημα της δισκοβολίας. Το σχολείο ήταν τότε προτεραιότητα και ο στόχος μου να δώσω εξετάσεις για Μηχανολόγος. Πέρασα στην Κρήτη αλλά για διάφορους λόγους αποφάσισα να επιστρέψω στην Κύπρο και να ψάξω για το καλύτερο πανεπιστήμιο στον κλάδο μου. Μετά από έρευνα κατέληξα στο Frederick, το οποίο είχε το καλύτερο όνομα στον κλάδο του Μηχανολόγου Μηχανικού. Όταν αποφάσισα να ασχοληθώ σοβαρά πια με την δισκοβολία ήμουν ήδη φοιτητής, έτσι οι στόχοι μου αυξήθηκαν σε δύο τομείς της ζωής μου. Είχα πια δύο προτεραιότητες.

«Η στήριξη στους αθλητές- φοιτητές είναι μια διαχρονική πολιτική του Πανεπιστημίου Frederick και επειδή είχα αυτή την εμπειρία προσωπικά, γνωρίζω ότι είναι καθοριστική. Χρειάστηκε να κάνω πολλές θυσίες, το ακαδημαϊκό μου περιβάλλον δεν με ανάγκασε να θυσιάσω ούτε το άθλημα ούτε το πτυχίο μου».

Απόστολος

Οι εντατικές προπονήσεις -καθημερινά, πρωί και απόγευμα- άλλαξαν πολύ τα δεδομένα μου. Το πανεπιστήμιο σεβάστηκε τις ανάγκες μου ως αθλητή και μου παρείχε όλες τις διευκολύνσεις. Επιπλέον, μου πρόσφερε την αθλητική υποτροφία που ήταν εξαιρετικά σημαντική τότε για μένα.

Η στήριξη στους αθλητές- φοιτητές είναι μια διαχρονική πολιτική του Πανεπιστημίου Frederick και επειδή είχα αυτή την εμπειρία προσωπικά, γνωρίζω ότι είναι καθοριστική. Χρειάστηκε να κάνω πολλές θυσίες, το ακαδημαϊκό μου περιβάλλον δεν με ανάγκασε να θυσιάσω ούτε το άθλημα ούτε το πτυχίο μου.

Στην ακαδημαϊκή μου πορεία είχα τέτοιους καθηγητές, που με στήριξαν. Ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου, για παράδειγμα, με τον οποίο δουλέψαμε πάνω στην πτυχιακή μου εργασία, ο Αντώνης Λόντος, ο Γιώργος Καραγιώργης και πολλοί άλλοι.

Καθηγητής μου ήταν και ο Γιώργος Δημοσθένους, νυν Πρύτανης του Πανεπιστημίου, που ήταν κοντά μου ιδιαίτερα κατά τα πρώτα χρόνια των σπουδών μου. Τον είχα συμπαθήσει εξ αρχής ως χαρακτήρα και με εντυπωσίαζε και το βιογραφικό του. Όταν μετέπειτα έγινε Υπουργός, λόγω του ότι ο αθλητισμός υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας, ξανασυναντηθήκαμε. Ανέκαθεν μου έστελνε χαιρετίσματα και μέσω κοινών γνωστών ρωτούσε για την πρόοδο μου οπότε κρατήσαμε επαφή.

Τον καιρό που σπούδαζα ο στόχος μου ήταν να καταφέρω να ολοκληρώσω επιτυχώς τις σπουδές μου χωρίς να χάσω τίποτα από τον πρωταθλητισμό. Δεν ήταν κάτι εύκολο, σίγουρα, αλλά τα κατάφερα. Είχα σημαντικούς αγώνες εκείνο το διάστημα συμπεριλαμβανομένων των Πανευρωπαϊκών του 2010 και των Ολυμπιακών του 2012. Οι προπονήσεις που απαιτούνται κατά τη διάρκεια ενός ολυμπιακού έτους πολλαπλασιάζονται αλλά τα κατάφερα και είμαι ευχαριστημένος.

Αποφοίτησα τον Ιανουάριο του 2012 αλλά στην τελετή που ακολούθησε το καλοκαίρι του ίδιου έτους δεν κατάφερα να παρευρεθώ μιας και ήμουν στους αγώνες.

«Σήμερα θα συμβούλευα κάποιον που επιλέγει να σπουδάσει μηχανολογία στην Κύπρο πως το Frederick αποτελεί την καλύτερη επιλογή. Παρέχει όλη τη στήριξη που απαιτείται στους φοιτητές του και διατηρεί ένα εξαιρετικά έμπειρο ακαδημαϊκό προσωπικό που τους στηρίζει και τους προωθεί επαγγελματικά».

Απόστολος

Ο αθλητισμός έχει σήμερα προτεραιότητα στη ζωή μου και γι’ αυτό δεν έχω εξασκήσει ακόμα το επάγγελμά μου. Πριν τους Ολυμπιακούς του 2016, αν δεν ερχόταν κάποια επιτυχία, σίγουρα θα έβαζα σε χρήση το πτυχίο μου και θα έψαχνα για αντίστοιχη δουλειά γιατί έχω και την οικογένειά μου που πρέπει να συντηρήσω. Μετά την επιτυχία των Ολυμπιακών όμως κι έχοντας επιτύχει το ιδανικό αποτέλεσμα έγινε για μένα ξεκάθαρο πως πρέπει να αφοσιωθώ στον αθλητισμό.

Σήμερα θα συμβούλευα κάποιον που επιλέγει να σπουδάσει μηχανολογία στην Κύπρο πως το Frederick αποτελεί την καλύτερη επιλογή. Παρέχει όλη τη στήριξη που απαιτείται στους φοιτητές του και διατηρεί ένα εξαιρετικά έμπειρο ακαδημαϊκό προσωπικό που τους στηρίζει και τους προωθεί επαγγελματικά.

«Η επιτυχία μεταφράζεται στους εκάστοτε προσωπικούς στόχους του καθενός. Στο πανεπιστήμιο, στον αθλητισμό, στην προσωπική ζωή είναι οι στόχοι που βάζει ο καθένας για τον εαυτό του που τον οδηγούν στο βάθρο της επιτυχίας. Αρκεί να είναι αποφασισμένος να δουλέψει σκληρά για να τους πετύχει. Τα όνειρα δεν εκπληρώνονται μόνα τους χωρίς να παλέψεις. Και τίποτα δεν μας χαρίζεται».

Απόστολος

Συμμετείχα σε πολλούς αγώνες τα τελευταία χρόνια και κατέχω το παγκύπριο ρεκόρ με 66,3. Τα τελευταία χρόνια είχα πάρει χρυσό στους Μεσογειακούς και χάλκινο στους Κοινοπολιτειακούς, ενώ το 2019 είχα έρθει πέμπτος σε Παγκόσμιους αγώνες. Αν δεν είχαν ακυρωθεί οι Ολυμπιακοί του Τόκυο λόγω κορονωϊού, θα ήταν η επόμενη μεγάλη μου συμμετοχή. Τον Σεπτέμβριο ξεκινάω τη σκληρή δουλειά της προετοιμασίας ώστε το καλοκαίρι του 2021 όταν θα πραγματοποιηθούν τελικά οι αγώνες να καταφέρω να εξασφαλίσω τη συμμετοχή μου.

Η επιτυχία μεταφράζεται στους εκάστοτε προσωπικούς στόχους του καθενός. Στο πανεπιστήμιο, στον αθλητισμό, στην προσωπική ζωή είναι οι στόχοι που βάζει ο καθένας για τον εαυτό του που τον οδηγούν στο βάθρο της επιτυχίας. Αρκεί να είναι αποφασισμένος να δουλέψει σκληρά για να τους πετύχει. Τα όνειρα δεν εκπληρώνονται μόνα τους χωρίς να παλέψεις. Και τίποτα δεν μας χαρίζεται.

Ο αθλητισμός έχει ηλικιακό όριο γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα που έχω το πτυχίο μου. Για τους αθλητές που έχουν διαγράψει μια επιτυχημένη πορεία σε Ολυμπιακούς και Παγκόσμιους αγώνες ο ΚΟΑ προσφέρει το σχέδιο επαγγελματικής αποκατάστασης. Όταν έρθει η ώρα να «κρεμάσω» τον δίσκο μου και να επιχειρήσω να εργαστώ στον τομέα μου ευελπιστώ ότι θα μπορώ να το κάνω. Τίποτα δεν έρχεται εύκολα και χωρίς κόπο.

facebook youtube

©2017 Frederick University. All rights reserved.

facebook youtube

©2017 Frederick University. All rights reserved.

facebook youtube

©2017 Frederick University. All rights reserved.

Search