Ευανθία Φράγκου

SUCCESS IS THE CONTINUOUS PROGRESS BUT ALSO THE PASSION FOR CREATION!

#TheJourneyToMySuccess

Επιτυχία είναι η συνεχής εξέλιξη αλλά και το πάθος για δημιουργία

Ήμουν το παιδί που το επαινούσαν για την καλλιγραφία του και είχα εμφανή κλίση στη ζωγραφική και τις τέχνες. Έβαλα στόχο την Αρχιτεκτονική, αλλά στην πορεία, συνειδητοποίησα ότι το επάγγελμα που θα ακολουθούσα θα έπρεπε να συμβαδίζει και με τον χαρακτήρα μου: να μελετώ, να αναλύω και να βρίσκω λύσεις σε προβλήματα, διατηρώντας τη δημιουργική μου ένταση. Αυτό είναι η δουλειά του πολιτικού μηχανικού.

«Αποφάσισα να ξεκινήσω στο Τμήμα Πολίτικων Μηχανικών και να μεταπηδήσω στην Αρχιτεκτονική. Αυτό δεν έγινε ποτέ. Όταν πήρα την απόφαση να τελειώσω πολιτικός μηχανικός, ο πατέρας μου έκανε ένα εξάμηνο να το αποδεχτεί στο μυαλό του. Στη δική του λογική, το επάγγελμα ήταν «αντρικό» και ανησυχούσε κατά πόσο θα μπορούσα να εργαστώ στον χώρο».

Ευανθία

Γνώριζα πως το Frederick ήταν φημισμένο στους κλάδους της Μηχανικής και πως έστηνε εκείνο το διάστημα το Τμήμα Αρχιτεκτονικής. Ακροβατώντας ανάμεσα στα δύο, αποφάσισα να ξεκινήσω στο Τμήμα Πολίτικων Μηχανικών και να μεταπηδήσω στην Αρχιτεκτονική. Αυτό δεν έγινε ποτέ. Όταν πήρα την απόφαση να τελειώσω πολιτικός μηχανικός, ο πατέρας μου έκανε ένα εξάμηνο να το αποδεχτεί στο μυαλό του. Στη δική του λογική, το επάγγελμα ήταν «αντρικό» και ανησυχούσε κατά πόσο θα μπορούσα να εργαστώ στον χώρο. Την ανησυχία του την ένιωθα μέχρι να τελειώσω το πτυχίο μου.

Ο περίγυρός μου τότε θεωρούσε πως δεν ήταν επάγγελμα που άρμοζε σε γυναίκα και υποστήριζαν πως θα ήταν δύσκολο να ανταπεξέλθω στο ανδροκρατούμενο περιβάλλον του. Αρχικά είχα όντως αντιμετωπίσει διακρίσεις στη δουλειά μου λόγω φύλου αλλά και λόγω ηλικίας. Ήμουν μία πτυχιούχος που βρέθηκε μέσα στα χώματα και τα εργοτάξια, ανάμεσα σε άντρες που εργάζονταν χρόνια στον τομέα.

«Στα 25 μου είχα θέσει υποψηφιότητα στις τοπικές εκλογές και είχα αναδειχθεί γραμματέας του Επαρχιακού Συμβουλίου Πολιτικών Μηχανικών Λάρνακας-Αμμοχώστου. Ήμουν η δεύτερη γυναίκα στο συμβούλιο. Τον Δεκέμβριο του 2017, εκλέγηκα Πρόεδρος του Επαρχιακού Συμβουλίου Λάρνακας-Αμμοχώστου και σήμερα διανύω τη δεύτερή μου θητεία».

Ευανθία

Κρατούσα πάντοτε μία στάση επιφυλακτική. Έκανα αναγνώριση προσώπων και χώρου, προσπαθούσα να βρω το κουμπί του καθενός. Είμαι χαρακτήρας δυναμικός και γνωρίζω πως ο καθένας θέλει τον χειρισμό του. Πλέον, νομίζω πως έχω αποδείξει πως πατάω τα πόδια μου στο έδαφος, με γερά θεμέλια και δεν υπάρχει άλλος τρόπος να με κρίνει κανείς. Όσο για τον πατέρα μου και τις παλαιότερές του αμφιβολίες, συγκινούμαι όταν τον βλέπω σήμερα να είναι χαρούμενος και ικανοποιημένος για τα σχόλια που ακούει για την κόρη του.

Η αγάπη μου για τον κλάδο μεγάλωνε και άρχισα να επισκέπτομαι συνέδρια και σεμινάρια από τότε που ήμουν φοιτήτρια μέχρι και σήμερα, ως επαγγελματίας. Στο τρίτο έτος της επαγγελματικής μου πορείας, μου ζητήθηκε από τον Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου να αποκτήσω ένα πιο ενεργό ρόλο. Στα 25 μου είχα θέσει υποψηφιότητα στις τοπικές εκλογές και είχα αναδειχθεί γραμματέας του Επαρχιακού Συμβουλίου Πολιτικών Μηχανικών Λάρνακας-Αμμοχώστου. Ήμουν η δεύτερη γυναίκα στο συμβούλιο.

Τον Δεκέμβριο του 2017, εκλέγηκα Πρόεδρος του Επαρχιακού Συμβουλίου Λάρνακας-Αμμοχώστου και σήμερα διανύω τη δεύτερή μου θητεία. Το συμβούλιο έχει ως κύρια δράση τη διεκδίκηση και κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων του κλάδου, αλλά και την επιμόρφωση τους μέσα από συνέδρια και εκδηλώσεις. Κρατάμε τα μέλη μας ενήμερα για τις διάφορες νομοθετικές αλλαγές-τροποποιήσεις στον χώρο της Μηχανικής, συζητάμε τα διάφορα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο και επενδύουμε στη σύσφιξη σχέσεων των επαγγελματιών.

«Συνεχής εξέλιξη: Αυτό σημαίνει επιτυχία για μένα. Δημιουργείς το όραμα και το εκτελείς με πάθος. Βασικό συστατικό της επιτυχίας για μένα είναι το πάθος! Το πάθος είναι ένα πολύ δυνατό συναίσθημα αγάπης. Είναι η ανάγκη κάποιου να δώσει όλο του τον εαυτό για να πετύχει. Το πάθος είναι έρωτας για ό,τι κάνεις στη ζωή».

Ευανθία

Σήμερα εργάζομαι σε μια μεγάλη εργοληπτική εταιρία και μέσω της δουλειάς μου καλούμαι να διαχειριστώ διάφορα θέματα που σχετίζονταν με τη Νομική. Θεωρώ ότι είναι ένα από τα θέματα που πρέπει να κατέχει σε κάποιο βαθμό ο κάθε Μηχανικός αναλόγως της ειδικότητάς του. Αφού πήρα ένα δίπλωμα Paralegal, τώρα στοχεύω να προχωρήσω σε εξ αποστάσεως μεταπτυχιακό στο King’s College του Λονδίνου, στον κλάδο Construction Law.

Συνεχής εξέλιξη. Αυτό σημαίνει επιτυχία για μένα. Δημιουργείς το όραμα και το εκτελείς με πάθος. Βασικό συστατικό της επιτυχίας για μένα είναι το πάθος! Τι είναι πάθος; Το πάθος είναι ένα πολύ δυνατό συναίσθημα αγάπης. Είναι η ανάγκη κάποιου να δώσει όλο του τον εαυτό για να πετύχει. Το πάθος είναι έρωτας για ό,τι κάνεις στη ζωή. Αν δεν υπάρχει πάθος, δεν μπορεί να υπάρξει επιτυχία!

facebook youtube

©2017 Frederick University. All rights reserved.

facebook youtube

©2017 Frederick University. All rights reserved.

facebook youtube

©2017 Frederick University. All rights reserved.

Search