Βλαδίμηρος Τζιωρτζής

SUCCESS IS THE REALIZATION OF OUR CHILDHOOD DREAMS AND GOALS

#TheJourneyToMySuccess

Επιτυχία είναι η πραγματοποίηση των παιδικών ονείρων και στόχων

Με μητέρα γυμνάστρια και πατέρα μηχανικό αυτοκινήτων και πρώην οδηγό ράλι και motocross, η παιδική μου ηλικία με βρήκε μέσα στα Go-Karts. Θυμάμαι όταν ήμουν 5 χρονών, ο πατέρας μου με έχει πάρει ένα Σάββατο να δω την προπόνηση που είχαν οι οδηγοί στην παλιά πίστα Go-Karts στην Δρομολαξιά / Λάρνακα. Μου είπε να καθίσω σε ένα αγωνιστικό και να του πω αν μου άρεσε και αν θα ήθελα να ασχοληθώ με αυτό το άθλημα. Εγώ βεβαίως τρελάθηκα αφού από όταν ήμουν περίπου ενός πηγαίναμε και παρακολουθούσαμε ράλι.

Τα πρώτα χρόνια όταν ξεκίνησα το Karting, από τα 5 μέχρι τα 7 μου περίπου, ο πατέρας μου, έβαζε κάτι σαν ένα πλακάκι πάνω στο πατίδι της βενζίνης και των φρένων για να μπορώ να τα φτάνω. Επίσης μου έβαζε μαξιλαράκια πάνω στο κάθισμα για να μπορώ να βλέπω πάνω από το τιμόνι. Μερικές φορές που δεν ήταν αρκετά, έβλεπα που πήγαινα μέσα από τις τρύπες του τιμονιού.

Ο μεγάλος μου προπονητής όλα αυτά τα χρόνια ήταν ο πατέρας μου. Θυμάμαι μόλις ξεκίνησα, πήγαμε στο ΓΣΠ και μου σχημάτισε μια μικρή πίστα για να μάθω την βενζίνη και το φρένο πριν μπω σε κανονική αγωνιστική πίστα. Όμορφες εμπειρίες που θα με συνοδεύουν για ολόκληρη μου τη ζωή.

Οι ώρες της προπόνησης μου ήταν αμέτρητες. Ένα περιστατικό που θυμάμαι ήταν όταν ένα Σάββατο πήγαμε στην πίστα της Λάρνακας, πρωί πρωί και η πίστα δεν ήταν ανοιχτή. Περιμέναμε να ανοίξει και μετά από πολλές ώρες προπόνησης μας φώναξε η υπεύθυνη ότι ήταν ώρα να φύγουμε. Ήταν δώδεκα η ώρα ο βράδυ και δεν το είχαμε καταλάβει. Δεν καταλαβαίναμε ούτε πρωινό ξύπνημα ούτε νύχτα.

Αυτός είναι και ο λόγος που με έφερε στην επιτυχία. Σκληρή δουλειά και πίστη ότι θα τα καταφέρω !!!

Σήμερα είμαι επτά φορές παγκύπριος πρωταθλητής και εκπροσώπησα για τέσσερις χρονιές την Κύπρο σε παγκόσμιους αγώνες Go-Karts, με καλύτερη θέση την 13η από 160 οδηγούς. Η καλύτερή μου χρονιά ήταν το 2012 όταν και ξεκινούσα τέταρτος στον τελικό αλλά, μετά από ατύχημα, τερμάτισα 18ος. Από 15 ετών άρχισα τα δοκιμαστικά με Formula 3 και ακολούθως έλαβα μέρος σε αγώνες τοπικού πρωταθλήματος στη Ρωσία που είναι και η δεύτερή μου πατρίδα. Το 2016 και 2017 έχω λάβει μέρος στη Formula 4 Βορείου Ευρώπης με το καλύτερο αποτέλεσμα αυτό της Μόσχας πέρσι τον Αύγουστο όπου ανέβηκα στο βάθρο τρεις συνεχόμενες φορές με δύο τρίτες θέσεις και μία δεύτερη θέση.

Αυτό που με κρατάει, χρόνια τώρα, στο άθλημα είναι η βαθιά αγάπη που έχω γι’ αυτό, η επιμονή μου αλλά και το γεγονός ότι αφιέρωσα σχεδόν όλη μου τη ζωή σ’ αυτό. Ακόμα κι όταν - ως μαθητής - ακροβατούσα μεταξύ προπονήσεων, αγώνων και διαβάσματος, δεν τα παράτησα. Χρειαζόταν πολλή πειθαρχεία γιατί χωρίς πειθαρχεία δεν μπορείς να προχωρήσεις όπως πρέπει σε αυτό το άθλημα . Η το κάνεις σωστά ή σταματάς. Τη δύναμη, μου την έδωσαν οι γονείς μου αφού με μεγάλωσαν σωστά και μου έδωσαν την πειθαρχεία που απαιτείται. Επιπλέον, οι γονείς μου εργάζονται σκληρά για να καλύψουν τις μεγάλες οικονομικές ανάγκες του αθλήματος και με την στήριξη, την υπομονή και την κατανόησή τους έχω φτάσει μέχρι εδώ. Οι γονείς μου είναι οι πιο πιστοί μου φίλοι. Αυτά που με ξεκουράζουν είναι τα απλά καθημερινά πράγματα. Ένας περίπατος με το αυτοκίνητο στο βουνό η στην θάλασσα.

Φέτος, τρέχω στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Formula Renault 2.0 Eurocup, με 27 οδηγούς απ’ όλο τον κόσμο. Πρόκειται για μία κορυφαία στο είδος της διοργάνωση και πρόσφατα είχα την ευκαιρία να τρέξω στους δρόμους του Μονακό το ίδιο σαββατοκύριακο με την Formula 1.

Οι προσπάθειές μου να εξοικειωθώ με το αυτοκίνητο και να λάβω όσο το δυνατόν περισσότερες εμπειρίες είναι σημαντική γιατί δεν υπάρχει η οικονομική ευχέρεια να κάνω συνεχώς δοκιμαστικά. Ελλείψει εγκαταστάσεων στην Κύπρο, προπονούμαι στο εξωτερικό όπου το κόστος ανέρχεται στις 6 χιλιάδες ευρώ ανά ημέρα κι ένας οδηγός συνηθίζεται να κάνει τουλάχιστον διήμερη προπόνηση.

Το μέλλον για κάθε αθλητή είναι αβέβαιο και ειδικά σε αυτό το άθλημα. Δυστυχώς, μπορείς να είσαι επιτυχημένος μέχρι τα 40. Γι αυτό το λόγο αποφάσισα ότι θα ήταν καλύτερα να σπουδάσω.

Τελειώνοντας το Λύκειο εξασφάλισα δίπλωμα στο Αutomobile Engineering και έβαλα τον επόμενο μου στόχο που ήταν να εξασφαλίσω κι ένα πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων έτσι ώστε να αποκτήσω τις γνώσεις να αναλάβω κάποια στιγμή την επιχείρηση του πατέρα μου που είναι μηχανικός. Πέραν αυτού, το πτυχίο στην Διοίκηση ανοίγει πολλαπλές πόρτες για το μέλλον.

Απ’ το Πανεπιστήμιο Frederick με προσέγγισε ο Δρ. Αντώνης Λόντος, από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και υπεύθυνος της ομάδας Formula Student του Πανεπιστημίου. Εντάχθηκα στην όμορφη ομάδα του FUF Racing Team και είναι χαρά μου να την στηρίζω συμβουλευτικά όσον αφορά στο στήσιμο των αυτοκινήτων.

Είναι σημαντική αυτή η προσπάθεια του Frederick γιατί πρόκειται για το μοναδικό πανεπιστήμιο στην Κύπρο που λαμβάνει μέρος στους ευρωπαϊκούς φοιτητικούς αγώνες μαζί με πανεπιστήμια του εξωτερικού. Πέρυσι το πανεπιστήμιο είχε λάβει μέρος στην διοργάνωση της Ιταλίας, στην πίστα Βαράνο, όπου μάλιστα είχε εξασφαλίσει και μία πολύ καλή θέση. Φέτος είναι η δεύτερη χρονιά που συμμετέχει στον διαγωνισμό.

Όσον αφορά το πρόγραμμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στο οποίο φοιτώ, σημαντικό είναι να αναφέρω καθηγήτριες όπως την Δρ. Πετρούλα Μαυρικίου και την Δρ. Νάσια Τζωρτζή, οι οποίες με στηρίζουν απ’ την αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς. Η κατανόησή τους όταν λείπω στο εξωτερικό είναι πολύ σημαντική, το ίδιο και η προσφορά τους όταν αργότερα πρέπει να καλύψω την ύλη και να προετοιμαστώ για τις εξετάσεις μου.

Θέλω να ευχαριστήσω το Πανεπιστήμιο Frederick που λειτουργεί τόσο υποστηρικτικά όσον αφορά το ακαδημαϊκό κομμάτι. Είναι πραγματικά τιμή μου η αναγνώριση αλλά και η βοήθεια που μου προσφέρεται.

Φέτος εντάχθηκα στην αγγλική ομάδα Fortec Motorsports όπου μεγάλος μου χορηγός είναι η Naga Markets. Η NAGA Markets είναι μια δυναμική και καινοτόμα εταιρεία παροχής online επενδυτικών υπηρεσιών που δραστηριοποιείται στις διεθνείς αγορές, έχοντας ως έδρα της την Κύπρο. Στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης, επέλεξε να ενισχύσει την προσπάθεια μου, σε ένα άκρως ανταγωνιστικό και απαιτητικό άθλημα όπως ο μηχανοκίνητος αθλητισμός και τους ευχαριστώ πολύ. Ολοκληρώνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους υποστηρικτές μου: Frederick University, Alco Filters, Holiday Tours , Eurofast, τα λιπαντικά Eneos Motor Oil και το Sana Hiltonia.

Από την ζωή που κάνω μέχρι σήμερα, κερδίζω σίγουρα απίστευτες εμπειρίες αλλά ταυτόχρονα με δυναμώνουν και ως άνθρωπο. Ευχαριστώ τους γονείς μου που με έβαλαν στον αθλητισμό και που μου έδωσαν την κατάλληλη δύναμη να προχωρήσω όλα αυτά τα χρόνια.

Η πραγματοποίηση των παιδικών ονείρων και στόχων είναι, για μένα, συνυφασμένη με την επιτυχία.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την πορεία μου κατά την διάρκεια της σεζόν: https://www.facebook.com/vladimiros.tziortzis/

facebook youtube

©2017 Frederick University. All rights reserved.

facebook youtube

©2017 Frederick University. All rights reserved.

facebook youtube

©2017 Frederick University. All rights reserved.

Search