ΕΝΕΡΓΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων που πρέπει να διαθέτουν οι σημερινοί απόφοιτοι, για να είναι ανταγωνιστικοί στη σημερινή αγορά εργασίας, πολλές φορές δεν αρκούν οι παραδοσιακές μέθοδοι διδασκαλίας. Επομένως, το Πανεπιστήμιο Frederick τα τελευταία χρόνια δίνει προτεραιότητα στην ανάπτυξη συν-διδακτικών δραστηριοτήτων (co-curricular activities) που συμπληρώνουν τη μάθηση που λαμβάνει χώρα στην τάξη και βοηθούν τους συμμετέχοντες φοιτητές να αναπτύξουν δεξιότητες όπως κριτική σκέψη, αναλυτικές ικανότητες, δημιουργικότητα, ηγετικές ικανότητες και συναισθηματική νοημοσύνη. Για τον σκοπό αυτό, έχει δημιουργήσει ειδικές μονάδες (Units) που προωθούν την εμπλοκή των φοιτητών σε πραγματικές συνθήκες εργασίας και την ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων που είναι σημαντικές για τους μελλοντικούς εργοδότες.

Η πρωτοβουλία «Ενεργοί Φοιτητές» έχει βραβευθεί στα πρώτα Education Leaders Awards στην Κατηγορία «Βέλτιστη Μαθησιακή Εμπειρία».

Πιο κάτω παρατίθενται μερικά ενδεικτικά παραδείγματα ειδικών μονάδων (Units) του Πανεπιστημίου Frederick.
Εργαστήριο Κινητών Συσκευών Mobile Devices Laboratory-MDL

Το Mobile Devices Laboratory (MDL) έχει δημιουργηθεί από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Frederick και ασχολείται με ένα ευρύ φάσμα τεχνολογιών και εφαρμογών που σχετίζονται με το Διαδίκτυο, τις έξυπνες (κινητές) συσκευές, τα κοινωνικά δίκτυα, τεχνολογίες διεπαφής του ανθρώπου με το περιβάλλον και συσκευές φυσικής αλληλεπίδρασης. Οι συνεργασίες/επιχορηγήσεις που έχει εξασφαλίσει το Εργαστήριο δίνουν τη δυνατότητα στους φοιτητές να έρθουν σε επαφή με έργα σε συνεργασία με επιχειρήσεις και οργανισμούς, αλλά και να διασυνδεθούν με τη βιομηχανία της Κύπρου και του εξωτερικού, αποκτώντας έτσι μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αυξάνοντας κατά πολύ τις ευκαιρίες εργοδότησής τους αφού αποφοιτήσουν από το Πανεπιστήμιο.

mdl.frederick.ac.cy

eHealth Lab- Εργαστήριο Ηλεκτρονικής Υγείας

Το eHealth Lab είναι ένα από τα εργαστήρια του Τμήματος Πληροφορικής και Μηχανικής Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Frederick. Οι κύριοι στόχοι του εργαστηρίου είναι η διεξαγωγή έρευνας και εκπαίδευσης στον χώρο των εφαρμογών πληροφορικής στην υγεία. Μέλη του εργαστηρίου είναι ακαδημαϊκοί, μεταπτυχιακοί και προπτυχιακοί φοιτητές. Οι φοιτητές εμπλέκονται όχι μόνο σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά και σε πρακτικό αφού όλες οι εργασίες γίνονται σε συνεργασία με τη βιομηχανία με σκοπό την επίλυση πραγματικών προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν στον χώρο.

Τομείς δραστηριότητας

  • Αποκατάσταση ασθενών
  • Υποβοήθηση διάγνωσης
  • Επεξεργασία και ανάλυση ιατρικής εικόνας
  • Διαχείριση Υπηρεσιών Υγείας σε περιπτώσεις μαζικών καταστροφών
  • Υποστήριξη επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας

ehealth.frederick.ac.cy
Frederick University Formula Racing Team

Η ομάδα “FUF Racing Team” του Πανεπιστημίου Frederick είναι η πρώτη κυπριακή ομάδα σε πανεπιστημιακό επίπεδο, που κατασκεύασε αγωνιστικό μονοθέσιο αυτοκίνητο, τύπου Formula. Το αγωνιστικό αυτό αυτοκίνητο, έλαβε μέρος στον παγκόσμιο διαγωνισμό Formula Student στην Ιταλία τον Ιούλιο του 2017. Ο διαγωνισμός Formula Student καλεί τα πανεπιστήμια να δημιουργήσουν έναν οργανισμό στον οποίο να περιλαμβάνονται όλα τα τμήματα μιας ομάδας αγωνιστικής Φόρμουλας, από τον σχεδιασμό και την κατασκευή ενός αυτοκινήτου μέχρι την εξεύρεση χορηγών και την προβολή της ομάδας. Το πρωτότυπο αγωνιστικό αυτοκίνητο αξιολογείται για τη δημιουργικότητα, την καινοτομία και την αποδοτικότητά του, για το κατά πόσον μπορεί να περάσει στην παραγωγή και για το αν υπάρχουν έξυπνες ή και πρωτοποριακές λύσεις στα διάφορα προβλήματα. Η ομάδα συνεχίζει να συμμετέχει στον ετήσιο διαγωνισμό μέχρι σήμερα, έχοντας δημιουργήσει συνολικά τρία αγωνιστικά αυτοκίνητα.

FREDMUN- Frederick Model United Nations

Το Πανεπιστήμιο είναι το πρώτο Πανεπιστήμιο στην Κύπρο που διοργάνωσε σε πανεπιστημιακό επίπεδο «Μοντέλο Προσομοίωσης Ηνωμένων Εθνών». Το FREDMUN διοργανώθηκε με την υποστήριξη και αναγνώριση του ΟΗΕ, υπό την αιγίδα του Προέδρου του Κυπριακής Δημοκρατίας και στα πρότυπα των αντίστοιχων μοντέλων που διοργανώνονται από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου. Το «Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών» αποτελεί τον πιο πετυχημένο θεσμό πρόσκλησης μαθητών και φοιτητών σε ειδικά εργαστήρια προσομοίωσης των τρόπων εργασίας στα θεσμικά όργανα ενός κορυφαίου υπερεθνικού φορέα. Οι συμμετέχοντες ερευνούν μια χώρα, αναλαμβάνουν ρόλο διπλωμάτη, διερευνούν διεθνή θέματα, συνεξετάζουν, μελετούν, συμβουλεύονται και κατόπιν αναπτύσσουν ιδέες για λύσεις σε παγκόσμια ζητήματα. Οι φοιτητές που συμμετέχουν έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με πραγματικά σύγχρονα προβλήματα, να βρουν λύσεις σε μείζονα ζητήματα και να εφαρμόσουν στην πράξη όλα όσα μαθαίνουν στη θεωρία.

fredmun.org

Creative Lab

Στο νεοσύστατο εργαστήριο Creative Lab, που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2019, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος Τεχνών και Επικοινωνίας έχουν την ευκαιρία, υπό την καθοδήγηση της Υπηρεσίας Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου, να αποκτήσουν εμπειρίες σε πραγματικές συνθήκες εργασίας διευρύνοντας έτσι τις γνώσεις και δεξιότητές τους. Στο πλαίσιο του Creative Lab, οι φοιτητές εμπλέκονται σε εφαρμοσμένα σχεδιαστικά projects σε ένα ευρύ φάσμα της οπτικής επικοινωνίας. Κατά τη διάρκεια του 2019 έχουν ολοκληρωθεί έργα στους τομείς του graphic design, του exhibition design, του event design, του app design και του animation. Το Creative Lab συνεργάζεται επίσης με ερευνητές, ακαδημαϊκούς, εταιρείες και οργανισμούς στους οποίους προσφέρει υπηρεσίες και συμβουλευτική.

Σχολείο της Φύσης

Το Σχολείο της Φύσης ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Απρίλιο του 2018. Λειτουργεί σε εβδομαδιαία βάση σε περιόδους διακοπών, για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, κυρίως νηπιαγωγείου και δημοτικού. Είναι ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Frederick, που αγκαλιάζει την εκπαίδευση στο ύπαιθρο και τη μάθηση έξω από την τάξη, αφού λαμβάνει χώρα σε δασικά πάρκα και φυσικούς χώρους, έξω από τους τοίχους. Το Σχολείο της Φύσης υιοθετεί την Παιδαγωγική του Δάσους, η οποία βασίζεται στην πραγματοποίηση μιας παιδαγωγικής διαδικασίας εκτός των στενών ορίων μιας τάξης που επιδιώκει τη μάθηση στη, με τη, και από τη φύση. Eμψυχωτές των δραστηριοτήτων είναι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής, υπό την επιστημονική επίβλεψη των καθηγητών τους.

facebook.com/forestschoolcyprus

Ακαδημία Ρομποτικής

Το Πανεπιστήμιο Frederick πρωτοπορεί στον τομέα της ρομποτικής. Η Ακαδημία Ρομποτικής είναι μια ερευνητική και εκπαιδευτική μονάδα η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2013, με τη συνεργασία του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής και του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Frederick. Στελεχώνεται με φοιτητές και απόφοιτους των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών των δύο Τμημάτων. Πρωταρχικός σκοπός της Ακαδημίας είναι η διεξαγωγή έρευνας και η ανάπτυξη του τομέα της εκπαιδευτικής ρομποτικής, όπως επίσης και η προώθηση της ρομποτικής στο κυπριακό εκπαιδευτικό σύστημα και γενικότερα στην κυπριακή κοινωνία.

Funtasia

Το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Frederick, υιοθετώντας τις παιδαγωγικές αρχές ότι η μάθηση είναι χαρά, η δημιουργία αναπτύσσει τη φαντασία και η περιέργεια καθοδηγεί τη δράση των παιδιών, ανέπτυξε το καλοκαιρινό σχολείο για παιδιά FUNTASIA. Στόχος του FUNTASIA είναι να δώσει στα παιδιά την ευκαιρία να φανταστούν, να δημιουργήσουν, να αγκαλιάσουν τη ζωή, να παίξουν και να μάθουν διασκεδάζοντας. Οι δραστηριότητες του FUNTASIA περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: τέχνη, ρομποτική, θέατρο, μουσική, επιστήμη, κατασκευές, αθλήματα, αφήγηση, μουσικοκινητικά παιχνίδια και έχουν σχεδιαστεί από το επιστημονικό προσωπικό του Τμήματος. Εμψυχωτές των δραστηριοτήτων είναι προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί, διδακτορικοί φοιτητές και απόφοιτοι υπό την καθοδήγηση του επιστημονικού προσωπικού του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Frederick.

facebook.com/funtasiasummerschool

facebook youtube instagram

©2020 Frederick University. All rights reserved.

facebook youtubeinstagram

©2019 Frederick University. All rights reserved.

facebook youtubeinstagram

©2019 Frederick University. All rights reserved.

Search