Το Πανεπιστήμιο Fredrick υποστηρικτής του διαγωνισμού «Φόρμουλα Ένα Στα Σχολεία 2015»

Διεξήχθη πρόσφατα η τελική φάση του Παγκύπριου μαθητικού διαγωνισμού «Φόρμουλα Ένα στα Σχολεία 2015», που διοργάνωσε η Ένωση Κυπρίων Φυσικών με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Frederick.

Στην τελική φάση του διαγωνισμού διαγωνίστηκαν έντεκα ομάδες μαθητών από δημόσια και ιδιωτικά Λύκεια καθώς και Τεχνικές Σχολές, από όλη την Κύπρο. Τις τρεις πρώτες θέσεις κατέλαβαν οι ομάδες:

1η θέση: Velox του Λυκείου Αρχαγγέλου «Απόστολος Μάρκος», Λευκωσία

2η θέση: Squarevolution του Λυκείου Γιαννάκη Ταλιώτη, Γεροσκήπου

3η θέση: Zero Gravity του Λυκείου Λιβαδιών, Λάρνακα

Οι τρεις ομάδες θα διαγωνιστούν στον Παγκόσμιο Τελικό του διαγωνισμού από τις 13 μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου 2015 στη Σιγκαπούρη.

Το Πανεπιστήμιο Frederick εκτός από το ότι ήταν ένας από τους μεγάλους χορηγούς και αθλοθέτες του διαγωνισμού, προσφέροντας υποτροφίες, συνέβαλε ουσιαστικά στη διεξαγωγή του, διοργανώνοντας σεμινάρια σε Λευκωσία και Λεμεσό για όλους τους μαθητές που συμμετείχαν σ’ αυτόν, για την εκμάθηση του λογισμικού τρισδιάστατου σχεδιασμού Solidworks, ενώ κατά τη διάρκεια της οκτάμηνης προετοιμασίας των μαθητικών ομάδων τους παρείχε συμβουλές και τεχνική βοήθεια.

Ακόμα, πολλά από τα μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού του Πανεπιστημίου και ειδικότερα του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, στελέχωσαν τις κριτικές επιτροπές του διαγωνισμού, ενισχύοντας την εγκυρότητα και την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων ενώ, ταυτόχρονα ανέβασαν το επίπεδο της δουλειάς που έπρεπε να παρουσιάσουν οι μαθητές για να πετύχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.   

Η Ένωση Κυπρίων Φυσικών, που είναι ο διοργανωτής του διαγωνισμού, με επιστολή του προς το Πανεπιστήμιο Frederick, αφού ευχαριστεί θερμά για την πολύτιμη συμβολή του στο εγχείρημα αυτό, εύχεται η συνεργασία αυτή να είναι μακρά και καρποφόρα για τους μαθητές και την παιδεία της Κύπρου.

1.JPG2.JPG3.JPG4.JPG5.JPG6.JPG7.jpg