STAFF
PROFILE

Dr. Chrystalla Papoutsou
Visiting Lecturer

Dr. Chrystalla Papoutsou

Department
Nursing
Post
Email
hsc.ps at frederick.ac.cy
Short CV

Η Στάλω Πάπουτσου είναι Επισκέπτρια Λέκτορας στα Τμήματα Νοσηλευτικής και Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Frederick και διδάσκει στον τομέα της Διατροφής, Παιδιατρικής Διατροφής, της Κλινικής Διαιτολογίας, της Αγωγής Υγείας και της Διατροφικής Αγωγής. Φοίτησε με υποτροφία στο Χαροκόπειο Αθηνών στο τμήμα της επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής. Στο ίδιο πανεπιστήμιο ολοκλήρωσε με άριστα τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Εφαρμοσμένη Διαιτολογία και Διατροφή, με κατεύθυνση την Κλινική Διατροφή. Η Στάλω Πάπουτσου έχει εκπονήσει τη διδακτορική της διατριβή στο τμήμα Προληπτικής Ιατρικής Πανεπιστημίου Κρήτης το 2014 με το ερευνητικό της ενδιαφέρον να στρέφεται στην παιδική παχυσαρκία και την διατροφική αγωγή και προαγωγή της υγείας στην παιδική ηλικία. Από το 2009 είναι συνεργάτης του Ερευνητικού και Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου Υγεία του παιδιού στη Κύπρο έχοντας υπό την ευθύνη της την οργάνωση και διεκπεραίωση διατροφικών επιδημιολογικών μελετών αλλά και παρεμβάσεων στα πλαίσια εθνικών και διεθνών μελετών χορηγούμενα από την ΕΕ. Το συγγραφικό της έργο περιλαμβάνει πολυάριθμες πρωτότυπες ερευνητικές εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Παράλληλα διατηρεί διαιτολογικό γραφείο στο Στρόβολο. Το 2023 εξελέγει Αντιπρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Μεσογειακής Διατροφής και το 2024 επιλέγηκε να ενταχθεί στην Επιστημονική Επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ με τον οποίο συνεργάζεται πάνω από μία δεκαετία.

Stalo Papoutsou is a Visiting Lecturer in the Departments of Nursing and Pharmacy at Frederick University and teaches in the field of Nutrition, Paediatric Nutrition, Clinical Dietetics, Health Education and Nutrition Education. She studied Dietetics and Nutrition with a full state scholarship at Harokopio university in Athens. She completed her MSc in 2008 at the same university. She has completed her PhD thesis at School of Medicine at the University of Crete later in 2014; she studied the association of childhood obesity and related disorders to nutritional behavior, lifestyle and perinatal risk factors, while implementing a three-year family and community for obesity prevention and intervention program. For the past nine years, she is an Associate Investigator at Research and Educational Institute of Child Health, participating in large national and international studies funded by the EU. Stalo Papoutsou teaches Nutrition, Clinical Dietetics, Pediatrics Nutrition, Nutrition Policies & Nutrition Health Promotion. She has authorship and co-authorship for numerous publications in peer-reviewed international journals. She is also working at her private practice office as a Clinical Dietitian and Nutritionist. Recently has joined the board of Cyprus Organization of Mediterranean Diet as well as the Scientific Committee of PASYKAF.

Go back