ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Career Discovery Program: Εξερεύνησε και βρες το επάγγελμα που σου ταιριάζει!

Το Πανεπιστήμιο Frederick προσκαλεί νέους και νέες ηλικίας 15-18 ετών να συμμετάσχουν στο Career Discovery Program και να εξερευνήσουν διαφορετικούς κλάδους σπουδών μέσα από διαδραστικά και βιωματικά εργαστήρια.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με την στήριξη της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης.

Σε ποιους/ες απευθύνεται;
To Career Discovery Program απευθύνεται σε μαθητές/τριες Λυκείων και Τεχνικών Σχολών και πρόσφατους/ες απόφοιτους/ες σχολείων, που:
• Ενδιαφέρονται για συγκεκριμένους κλάδους σπουδών, ή
• Δεν έχουν αποφασίσει ακόμη ποιο κλάδο θα ακολουθήσουν

Κάνε εγγραφή συμπληρώνοντας την αίτηση εδώ για Λεμεσό και εδώ για Λευκωσία.

Πότε θα πραγματοποιηθεί;
Το Σάββατο, 6 Απριλίου 2024, στο Πανεπιστήμιο Frederick στη Λεμεσό και το Σάββατο, 13 Απριλίου 2024, στο Πανεπιστήμιο Frederick στη Λευκωσία, από τις 10:00 μέχρι τις 14:00. Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες/ουσες να προσέλθουν για εγγραφή στις 9:30.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα;
Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα μπορούν να επιλέξουν μία από τις πιο κάτω ομάδες:
ΟΜΑΔΑ Α: Για μαθητές και μαθήτριες που έχουν αποφασίσει την κατεύθυνση των σπουδών τους και θέλουν να γνωρίσουν καλύτερα τα επαγγέλματα που τις/τους ενδιαφέρουν. Κάθε μαθητής και μαθήτρια μπορεί να λάβει μέρος σε μέχρι δύο διαδραστικά/βιωματικά εργαστήρια, ανάμεσα σε 20 και πλέον επιλογές! Θα έχει επίσης την ευκαιρία να επιλύσει απορίες, να συζητήσει τις προοπτικές κάθε επαγγέλματος και να έρθει σε επαφή με το ακαδημαϊκό και ερευνητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου.
ΟΜΑΔΑ Β: Για μαθητές και μαθήτριες που δεν έχουν ακόμη κατασταλάξει σε κάποιον επαγγελματικό κλάδο. Αποτελείται από τρία βιωματικά εργαστήρια, ειδικά σχεδιασμένα για να προσφέρουν στους μαθητές και τις μαθήτριες όλα τα απαραίτητα εφόδια για να ανακαλύψουν τις επαγγελματικές επιλογές που τους ταιριάζουν, με βάση την προσωπικότητα, τα ενδιαφέροντα και τις δεξιότητές τους.

Δες τις θεματικές και τα εργαστήρια που προσφέρονται εδώ.

Στο τέλος κάθε προγράμματος θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να κάνουν το τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού του Πανεπιστημίου Frederick, Career Gate Test, το οποίο μέσα σε 30 λεπτά θα τους/τις βοηθήσει να εντοπίσουν τα επαγγέλματα που τους ταιριάζουν με βάση την προσωπικότητα, τα ενδιαφέροντα, τις κλίσεις και τις προτιμήσεις τους.

Είναι δωρεάν;
Ναι, το πρόγραμμα προσφέρεται εντελώς δωρεάν και περιλαμβάνει σνακ, ελαφρύ γεύμα και αναμνηστικά δωράκια!

Εργαστήρι για γονείς

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα προσφερεί ένα εργαστήρι για όσους γονείς ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν, σχετικά με την υποστήριξη των παιδιών τους στη μετάβασή τους από το σχολείο στο Πανεπιστήμιο. Το εργαστήρι θα δοθεί από τον Δρ Μάριο Θεοδώρου και τη Δρ Φωτεινή Κράνου, μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού του Πανεπιστημίου, από τις 10:30 μέχρι τις 12:00. Για εγγραφή στο εργαστήρι που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία, συμπληρώστε την αίτηση εδώ. Για το εργαστήρι που θα πραγματοποιηθεί στη Λεμεσό, συμπληρώστε την αίτηση εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες: τηλ. 22394394 (Λευκωσία) ή 25730975 (Λεμεσός).

Previous article icon-grid View all articles Next article