Προφίλ Προγράμματος Σπουδών

Τίτλος Σπουδών  Πτυχίο Σχεδιασμού Μόδας & Εικόνας
Επίπεδο Τίτλου  Προπτυχιακό
Τμήμα  ΤΜΗΜΑ ΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
Τύπος Φοίτησης  Μερική ή πλήρης
Γλώσσα Διδασκαλίας  Αγγλική*

* Το Πρόγραμμα σπουδών προσφέρεται στην Αγγλική γλώσσα για να προετοιμάσει καλύτερα τους φοιτητές για περαιτέρω σπουδές και να τους προσφέρει επιπλέον εφόδια για την αγορά εργασίας. Για φοιτητές που δεν έχουν την Αγγλική ως μητρική γλώσσα ή αντιμετωπίζουν δυσκολίες ή ελλείψεις, το Πανεπιστήμιο Frederick παρέχει διάφορα μέτρα στήριξης ώστε να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις του προγράμματος. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ ή επικοινωνήστε με το Γραφείο Εγγραφών


ΣΚΟΠΟΣ

Το πρόγραμμα Σχεδιασμού Μόδας και Εικόνας προφέρει εναλλακτικές διεξόδους για τους φοιτητές που θέλουν να ασχοληθούν με διάφορα πεδία στη μόδα, όπως ο σχεδιασμός και η παραγωγή, τα μίντια και το styling. Το πρόγραμμα εμπλέκει τους φοιτητές στη διαδικασία ανάπτυξης δεξιοτήτων οπτικού λεξιλογίου σε εικόνα και  styling, ενώ εξερευνά τους πολλαπλούς τρόπους που η μόδα και η ενδυματολογική βιομηχανία μπορεί να αναπτυχθεί, να προβληθεί και να παρουσιαστεί δημιουργικά μέσα από φωτογραφία, φιλμ, ψηφιακά μπλογκς, παραστατικές τέχνες, θέατρο, μουσική, διαφήμιση, αρθρογραφία και σύνταξη.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Το πρόγραμμα έχει εγκριθεί από την Επιτροπή Αξιολόγησης Ιδιωτικών Πανεπιστημίων (Ε.Α.Ι.Π.) και είναι αναγνωρισμένο από το Κυπριακό Συμβούλιο Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών (ΚΥ.Σ.Α.Τ.Σ.).

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Ο θεσμός της πρακτικής άσκησης των φοιτητών επιτελείται κατά το τέταρτο έτος σπουδών. Στα πλαίσια ανάθεσης εξαμηνιαίας εργασίας, οι φοιτητές καλούνται να συνεργαστούν με φορείς της εγχώριας βιομηχανίας. Σημειώνεται ότι στη διάρκεια των σπουδών του κάθε φοιτητής έχει τη δυνατότητα συμμετοχής σε διαγωνισμούς ή παρεμβάσεις σχετικές με τον κλάδο επιλογής του.

ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΘΟΥΝ

Με την καλλιέργεια, εφαρμογή και διάδοση διεπιστημονικών γνώσεων και αξιών, οι φοιτητές καθίστανται πλέον ικανοί να διεκπεραιώνουν προγράμματα ή ερευνητικές εργασίες υψηλής στάθμης και εμβέλειας. Με τη χρήση συμβατικών, αλλά και ψηφιακών μορφών σχεδιασμού μόδας και εικόνας, οι  φοιτητές διαχειρίζονται έργα με εφαρμογή στην παραγωγή μόδας, στη διαφήμιση, στο μάρκετινγκ, στην τέχνη, αλλά και σε θέματα διάχυσης πληροφοριών και εκπαίδευσης.

ΠΕΔΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Με την ολοκλήρωση των σπουδών τους οι κάτοχοι του πτυχίου σχεδιασμού μόδας και εικόνας μπορούν να εξασφαλίσουν θέση στη βιομηχανία μόδας, τόσο στην παραγωγή όσο και στη προώθηση, μέσα από την ενασχόληση τους ως σχεδιαστές, στυλίστες, φωτογράφοι μόδας και μπλόγκερς. Μπορούν επίσης να εργοδοτηθούν σε θεατρικές παραγωγές, σε τηλεοπτικά κανάλια και εκδοτικούς οίκους. Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με επίσημες στατιστικές, ένα μεγάλο ποσοστό αποφοίτων (80-85%) τυγχάνει επαγγελματικής ενασχόλησης στην εντόπια βιομηχανία. Μπορούν επίσης να πραγματοποιήσουν μεταπτυχιακές σπουδές στον ίδιο ή συναφή κλάδο σε πανεπιστήμια της Κύπρου και του εξωτερικού.

 Εκτύπωση  Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο