Προφίλ Προγράμματος Σπουδών

Τίτλος Σπουδών  Πτυχίο Οπτικοακουστικής Επικοινωνίας
Επίπεδο Τίτλου  Προπτυχιακό
Τμήμα  ΤΜΗΜΑ ΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
Τύπος Φοίτησης  Μερική ή πλήρης
Γλώσσα Διδασκαλίας  Αγγλική*

 * Το Πρόγραμμα σπουδών προσφέρεται στην Αγγλική γλώσσα για να προετοιμάσει καλύτερα τους φοιτητές για περαιτέρω σπουδές και να τους προσφέρει επιπλέον εφόδια για την αγορά εργασίας. Για φοιτητές που δεν έχουν την Αγγλική ως μητρική γλώσσα ή αντιμετωπίζουν δυσκολίες ή ελλείψεις, το Πανεπιστήμιο Frederick παρέχει διάφορα μέτρα στήριξης ώστε να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις του προγράμματος. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ ή επικοινωνήστε με το Γραφείο Εγγραφών


ΣΚΟΠΟΣ

Σκοπός του προγράμματος είναι να προσφέρει στους φοιτητές ανώτατη εκπαίδευση στην Οπτικοακουστική Επικοινωνία, βοηθώντας τους να αποκτήσουν ένα ευρύ φάσμα ικανοτήτων στον τομέα των Οπτικοακουστικών Μέσων ισορροπώντας τη θεωρία, την κριτική σκέψη, και τις τεχνικές και δημιουργικές δεξιότητες επικοινωνίας που απαιτούνται για τις σημερινές αναδυόμενες ψηφιακές τεχνολογίες.

Οι δεξιότητες που αναπτύσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος έχουν άμεση εφαρμογή στον τομέα της ψυχαγωγίας και των τεχνών, όπως τον κινηματογράφο, την τηλεόραση, το ραδιόφωνο , τα φωτογραφικά , τον τομέα της διαφήμισης και δημοσίων σχέσεων και την αλληλεπιδραστική τέχνη.

Το περιεχόμενο των μαθημάτων αλληλοσυνδέει και αναλύει τις διάφορες ειδικότητες του προγράμματος σπουδών και βοηθά τους φοιτητές να ανακαλύψουν πώς αυτή η δημιουργική και διεπιστημονική προσέγγιση της μάθησης συμβάλλει στην επαγγελματική ευελιξία που απαιτείται στη σημερινή αγορά εργασίας.

 

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Το πρόγραμμα έχει εγκριθεί από την Επιτροπή Αξιολόγησης Ιδιωτικών Πανεπιστημίων (Ε.Α.Ι.Π.) και είναι αναγνωρισμένο από το Κυπριακό Συμβούλιο Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών (ΚΥ.Σ.Α.Τ.Σ.).

 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Εργαστήρια

Για τις εκπαιδευτικές ανάγκες του κλάδου χρησιμοποιούνται τα υπερσύγχρονα εργαστήρια (Εικόνας & Ήχου) του πανεπιστημίου που προσφέρουν μοναδική, ευρηματική και ουσιαστική εκπαίδευση για όλους τους φοιτητές του προγράμματος Οπτικοακουστικής Επικοινωνίας.

Πρακτική Άσκηση

Ο θεσμός της πρακτικής άσκησης των φοιτητών επιτελείται κατά το τέταρτο έτος σπουδών. Στα πλαίσια ανάθεσης εξαμηνιαίας εργασίας οι φοιτητές καλούνται να συνεργαστούν με φορείς της εγχώριας βιομηχανίας. Στο υφιστάμενο πρόγραμμα σπουδών η πρακτική άσκηση αποτελεί σημαντική ευκαιρία σύνδεσης των θεωρητικών γνώσεων με την εμπειρική πραγματικότητα και προσβλέπει στην άσκηση των φοιτητών σε φορείς που έχουν συνάφεια με τη φιλοσοφία του προγράμματος και τα γνωστικά αντικείμενα που διδάσκονται στο Τμήμα Οπτικοακουστικής Επικοινωνίας. Στις διάφορες υπηρεσίες οι φοιτητές εκπαιδεύονται σε πραγματικές εργασιακές συνθήκες και αποκτούν πολύτιμη εργασιακή εμπειρία. Παράλληλα, η Πρακτική Άσκηση συμβάλλει στην κινητοποίηση του ενδιαφέροντος δημόσιων και ιδιωτικών φορέων και εταιρειών για την ανάπτυξη ενός δικτύου επαφών, που θα στηρίζει την ομαλή ένταξη των αποφοίτων στην αγορά εργασίας.

Σημειώνεται ότι στη διάρκεια των σπουδών του κάθε φοιτητής έχει τη δυνατότητα συμμετοχής σε διαγωνισμούς ή παρεμβάσεις σχετικές με τον κλάδο επιλογής του.

 

ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΘΟΥΝ

Οι ειδικότεροι στόχοι που επιδιώκει είναι:

  1. Να βοηθήσει τους φοιτητές του Προγράμματος να αποκτήσουν πολλαπλές ειδικότητες, σε ένα ευρύ φάσμα εξειδικευμένων πεδίων εφαρμογής στους τομείς των οπτικοακουστικών μέσων, για να είναι σε θέση να παράγουν και να προωθούν δημιουργικά τις προσωπικές τους μεθοδολογίες και καινοτόμες σκέψεις.
  2. Να ευαισθητοποιήσει τους φοιτητές στην κατανόηση των θεωριών, των ερευνητικών μεθόδων και των πρακτικών που διέπουν τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας στη σύγχρονη κοινωνία και τη σύνδεση τους με τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά.
  3. Να βοηθήσει τους φοιτητές να κατανοήσουν την αλληλεπίδραση όλων των συστατικών στοιχείων, ρόλων και σταδίων της κινηματογραφικής και τηλεοπτικής παραγωγής, που περιλαμβάνει τη Συγγραφή Σεναρίων, το Σχεδιασμό Παραγωγής, τον Φωτισμό, την Ηχοληψία, τη Σκηνοθεσία, την Κινηματογράφηση, το Μοντάζ, κτλ.
  4. Να παράσχει στους φοιτητές τα μέσα, για να εξασκηθούν ώστε να γίνουν επαγγελματίες ηχολήπτες στο ραδιόφωνο, στον κινηματογράφο και στην παραγωγή ταινιών βίντεο.
  5. Να βοηθήσει τους φοιτητές να αποκτήσουν βασικές ικανότητες στον σχεδιασμό ιστοσελίδων και στην παραγωγή αλληλεπιδραστικού περιεχομένου.
  6. Να αποκτήσουν οι φοιτητές την ικανότητα να εφαρμόζουν βασικές αρχές σχεδιασμού σε διάφορους τύπους βίντεο και εκτυπώσεων.

 

ΠΕΔΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Με την ολοκλήρωση των σπουδών τους, οι απόφοιτοί μας:

  1. ΄Εχουν αποκτήσει σημαντικές επαγγελματικές εμπειρίες και μπορούν να εργαστούν ως Σκηνοθέτες, Μοντέρ, Διευθυντές Φωτογραφίας, Ηχολήπτες, Φωτογράφοι, Φωτιστές, κτλ, ανάλογα με την κατεύθυνση που θα επιλέξουν.
  1. Μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, για μεταπτυχιακές σπουδές, στους τομείς της Οπτικοακουστικής Επικοινωνίας.

 Εκτύπωση  Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο