Εκδήλωση του Πανεπιστημίου Frederick με αφορμή την Ευρωπαϊκή Μέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων

Πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Frederick εκδήλωση με αφορμή την Ευρωπαϊκή Μέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κα Ζέτα Αιμιλιανίδου, η Επίτροπος Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κα Μαρία Στυλιανού- Λοττίδη, η Επίτιμη Πρόεδρος του Οργανισμού Cyprus Stop Trafficking, κα Ανδρούλλα Χριστοφίδου- Henriques και ο Deputy Vice Chancellor του De Montfort University, Καθηγητής Andy Collop.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης φοιτητές, καθηγητές αλλά και πλήθος κόσμου, παρακολούθησαν ντοκιμαντέρ με τίτλο «The price of sex», το οποίο αφορά γυναίκες της Ανατολικής Ευρώπης που έχουν πέσει θύματα εμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Πέραν από τους φοιτητές και ακαδημαϊκούς του Πανεπιστημίου Frederick, την εκδήλωση παρακολούθησαν φοιτητές και καθηγητές του De Montfort University (Leicester), οι οποίοι επισκέφθηκαν το Πανεπιστήμιο Frederick στο πλαίσιο της εκστρατείας που συμμετέχουν και τα δύο Πανεπιστήμια "UN TOGETHER" (#JoinTogether). Η εκστρατεία αυτή του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών έχει ως στόχο την προαγωγή του σεβασμού και της αξιοπρέπειας για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και την καταπολέμηση της ξενοφοβίας και των διακρίσεων.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε η Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Frederick, κα Νατάσσα Φρειδερίκου, ανέφερε ότι στις μέρες μας το φαινόμενο της εμπορίας ανθρώπων συχνά συνδέεται με το ζήτημα των προσφύγων, των μεταναστών και των αιτούντων άσυλο. «Λόγω του ότι σε όλες αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν κάποιες κοινές παράμετροι όπως η φτώχεια, η απόγνωση και η ανάγκη ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον, οι άνθρωποι αυτοί είναι αρκετά ευάλωτοι και εύκολα μπορούν να πέσουν θύματα εκμετάλλευσης». Συνεχίζοντας, συμπλήρωσε ότι «Εμείς, ως Πανεπιστήμιο, δεσμευόμαστε για την ευαισθητοποίηση σε αυτά τα σοβαρά ζητήματα και θέτουμε ως προτεραιότητα, κάθε χρόνο, να κάνουμε τουλάχιστον μία δράση με στόχο την ευαισθητοποίηση της πανεπιστημιακής μας κοινότητας για το θέμα της εμπορίας ανθρώπων».

Η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κα Ζέτα Αιμιλιανίδου, στον δικό της χαιρετισμό ευχαρίστησε το Πανεπιστήμιο Frederick και το Cyprus Stop Trafficking για τις δράσεις που αναλαμβάνουν με στόχο την ενημέρωση αλλά και ευαισθητοποίηση του κοινού για το θέμα της εμπορίας ανθρώπων. Τόνισε επίσης πως καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες από μέρους του κράτους έτσι ώστε να βελτιωθεί η παρούσα κατάσταση στην Κύπρο.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας ευαισθητοποίησης των φοιτητών, του προσωπικού, αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας για το θέμα της σωματεμπορίας, το Πανεπιστήμιο Frederick, έχει συνεργαστεί πολλές φορές με την οργάνωση Cyprus Stop Trafficking και την Πρόεδρό της κα Ανδρούλλα Χριστοφίδου- Henriques. Μέσα από αυτή τη συνεργασία, παράλληλα με την ευαισθητοποίηση διαφόρων πληθυσμιακών ομάδων, το Πανεπιστήμιο έχει δώσει την ευκαιρία σε θύματα σωματεμπορίας να έχουν ένα καλύτερο μέλλον παρέχοντάς τους πλήρεις υποτροφίες και την ευκαιρία να σπουδάσουν στο Πανεπιστήμιο.

1.JPG2.JPG3.JPG4.JPG5.JPG