Course Details

Course Information Package

Course Unit TitleDISSERTATION
Course Unit CodeHEP565
Course Unit DetailsMSc Health Education and Health Promotion (Electives Courses) -
Number of ECTS credits allocated20
Learning Outcomes of the course unitBy the end of the course, the students should be able to:
  1. Παρουσιάζουν γνώση γύρω από τις μεθοδολογίες που απαιτούνται για την κατάθεση ερευνητικής πρότασης και για την προετοιμασία και εφαρμογή της ερευνητικής διαδικασίας που θα χρησιμοποιηθεί για την επιτυχημένη ολοκλήρωση της Μεταπτυχιακής Διατριβής.
  2. Πραγματοποιούν βιβλιογραφική έρευνα, συγκεντρώνουν και αναλύουν πληροφορίες και σχολιάζουν με κριτική σκέψη το επιστημονικό έργο και τα ευρήματα ερευνητικών εργασιών τα οποία σχετίζονται με τη γνώση γύρω από το θέμα επιλογής τους.
  3. Ετοιμάζουν κατάλληλα κριτήρια αξιολόγησης και αξιολογούν τα ευρήματα/ αποτελέσματα ερευνητικών εργασιών.
  4. Παρουσιάζουν, αναλύουν και συζητούν με κριτική προσέγγιση τα ευρήματα της έρευνάς τους, τα συνδέουν με ευρήματα άλλων σχετικών ερευνών, καταλήγουν σε συμπεράσματα και εισηγήσεις και προτείνουν τομείς βελτίωσης και μελλοντικής ανάπτυξης.
  5. Ετοιμάζουν μια καλά οργανωμένη γραπτή Μεταπτυχιακή Ερευνητική Διατριβή.
  6. Παρουσιάζουν ικανότητες γραπτής και προφορικής επικοινωνίας και χρησιμοποιούν αποτελεσματικά ποικιλία ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας, όπως οπτικά, ακουστικά διαγραμματικά και διαδικτυακά για τη διεκπεραίωση της προφορικής παρουσίασης και υποστήριξης της Μεταπτυχιακής Διατριβής.
Mode of DeliveryFace-to-face
PrerequisitesNONECo-requisitesNONE
Recommended optional program components

Οιφοιτητές δικαιούνται να εγγραφούν για την μεταπτυχιακή διατριβή ότανσυμπληρώσουν 50 Ευρωπαϊκές Πιστωτικές Μονάδες (ECTS).

Course Contents

Η Μεταπτυχιακή Διατριβή είναι πρωτότυπη ερευνητική εργασία με συλλογή και επεξεργασία δεδομένων (θεωρητική, ερμηνευτική και εφαρμοσμένη έρευνα) και μπορεί να πάρει τη μορφή επιδημιολογικής έρευνας, μελέτης περίπτωσης, πειραματικού σχεδιασμού, ανάπτυξης προγραμμάτων, αξιολόγησης προγραμμάτων ή και βιβλιογραφικής έρευνας με έμφαση στην επισκόπηση βιβλιογραφίας.  Με τη ολοκλήρωση και κατάθεση της Εργασιας ο φοιτητής θα πρέπει να την παρουσιάσει στην Επιτροπή Αξιολόγησης. Στην παρουσίαση ο φοιτητής αναμένεται να είναι σε θέση να συζητά τη σημαντικότητα της ερευνητικής του εργασίας, να παρουσιάζει με λεπτομέρεια το σκοπό και τους στόχους της έρευνας και την αναμενόμενη συμβολή της στη γνώση, να επιδεικνύει γνώση για την έρευνα γύρω από το συγκεκριμένο θέμα και να δίνει συμπληρωμένη βιβλιογραφική επισκόπηση και λεπτομερή εικόνα για την μεθοδολογία πουακολούθησε, να αναλύει και να παρουσιάζει τα αποτελέσματα/ευρήματα, να συζητά και να συνδέει τα αποτελέσματα της έρευνας με τα αποτελέσματα άλλων σχετικών ερευνών.  

Παρόλο που η έκταση της εργασίας είναι δύσκολο να καθοριστεί, μια και τα ποιοτικά κριτήρια βρίσκονται στο περιεχόμενο της εργασίας, παρά στην έκτασή της, ωστόσο μια λογική έκταση κυμαίνεται γύρω στις 20 000 λέξεις, εξαιρουμένων των Προκαταρκτικών Στοιχείων,των Παραρτημάτων και της Βιβλιογραφίας.

Η διατριβή αναμένεται να παραδοθεί για αξιολόγηση σε τρία αντίγραφα, 15 ημέρες πριν από την έναρξη των εξετάσεων του εξαμήνου κατά το οποίο θα υποβληθεί, με τη σύμφωνη γνώμη του επόπτη καθηγητή.
Recommended and/or required reading:
Textbooks
    No specific textbook required
References
    Planned learning activities and teaching methods

    Προεργασία για την εκπόνησητης μεταπτυχιακής διατριβής ξεκινά από το δεύτερο εξάμηνο σπουδών με το μάθημα ΑΠΥ552 (Μέθοδοι Επιστημονικής Έρευνας στην Αγωγή και Προαγωγή Υγείας), όπου οι φοιτητές θα κληθούν να υποβάλουν δείγμα ερευνητικής πρότασης, η οποία, ενδεχομένως να αποτελέσει και τη βάση για τη διατριβή τους. Εαν οι φοιτητές επιλέξουν να διεκπεραιώσουν μεταπτυχιακή διατριβή θα πρέπει να συμβουλευτούν το ακαδημαϊκό προσωπικό και να αποφασίσουν για το θέμα το οποίο θα διερευνήσουν. Αφού καταλήξουν στο θέμα τους, ορίζεται από το Συντονιστή του Προγράμματος, σε συνεργασία με τον φοιτητή και άλλα μέλη του Τμήματος, Σύμβουλος Μεταπτυχιακής Διατριβής, ο οποίος μπορεί να είναι οποιοδήποτε μέλος του Ακαδημαϊκού προσωπικού του Προγράμματος, ή ένα εξωτερικό άτομο το οποίο πληροί τα απαιτούμενα προσόντα για το σκοπό αυτό.

    Η υλοποίηση της διατριβής αναμένεται να γίνει κατά τη διάρκεια του 3ου εξαμήνου, στην περίπτωση παρακολούθησης των μαθημάτων με πλήρη φοίτηση, ή 4ου και 5ου εξαμήνου στην περιπτώση παρακολούθησης με μερική φοίτηση.

    Ο φοιτητής αναμένεται να έχει τακτικέςσυναντήσεις με το Σύμβουλό του. Στο τέλος του εξαμήνου, ο φοιτητής θα πρέπει νακαταθέσει τη Μεταπτυχιακή του Διατριβή και να την υποστηρίξει προφορικά.

    Η αξιολόγηση βασίζεται στην αξιολόγηση τηςεργασίας που κατατίθεται και στην προφορική παρουσίασή της, η οποία γίνεταιστην τριμελή Επιτροπή Αξιολόγησης*.

    * Στην επιτροπή αξιολόγησης μετέχουν:

    (i)   ο οικείος επόπτης καθηγητής.

    (ii)  ένα μέλος του διδακτικού προσωπικού του Προγράμματος, το οποίο ορίζεται από τον υπεύθυνο του Προγράμματος.

    (iii)ένας εξωτερικός αξιολογητής, μέλος ΔΕΠ άλλου Πανεπιστημίου.

    Assessment methods and criteria
    Appropriateness and adequacy of the scope and objectives10%
    Literature Review20%
    Methodology and Programming20%
    Presentation and discussion of findings20%
    Quality of the Thesis10%
    Oral presentation and defense of the dissertation20%
    Language of instructionGreek
    Work placement(s)NO

     Εκτύπωση  Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο