ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πανεπιστήμιο Frederick: Διάλεξη για τις προκλήσεις της ανάπτυξης ψηλών κτηρίων στις πόλεις

Η Μονάδα Πολεοδομίας και Αστικής Ανάπτυξης (UPDU) του Πανεπιστημίου Frederick διοργανώνει διάλεξη με θέμα «Σχεδιασμός ανάπτυξης γης και πολεοδομικές πολιτικές για τα πολυώροφα κτήρια», στις 28 Μαρτίου 2024, στο Πανεπιστήμιο Frederick στη Λευκωσία.

Τη διάλεξη θα δώσει ο Καθηγητής Fabian Thiel, ακαδημαϊκός στο Πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης.

Η διάλεξη έχει ως στόχο να σκιαγραφήσει τις προκλήσεις της ανάπτυξης ψηλών κτηρίων σε ευρωπαϊκές πόλεις, ειδικότερα όσον αφορά τις πτυχές της οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής αειφορίας, τόσο από την πλευρά του επενδυτή αλλά και της πόλης/κοινωνίας. Θα συζητηθεί, επίσης, η αποτελεσματικότητα πολεοδομικών ρυθμίσεων και σχεδιασμών που αφορούν τη χωροθέτηση των ψηλών κτηρίων.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό και απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο/η, ιδιαίτερα σε αρχιτέκτονες, πολεοδόμους, μηχανικούς, σε εργαζόμενους/ες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και σε Δημόσιες Υπηρεσίες, στους τομείς του ελέγχου και ανάπτυξης ακινήτων, της εκτίμησης περιβαλλοντικών επιπτώσεων και στον τομέα σχετικών με αυτά τα θέματα νομοθεσιών.

Ο Fabian Thiel είναι Καθηγητής Εκτίμησης Ακινήτων στο Frankfurt University of Applied Sciences. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο του Ρέγκενσμπουργκ και Γεωγραφία στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου. Ο Καθηγητής Thiel διδάσκει Εθνικό και Διεθνές Δίκαιο Ακίνητης Ιδιοκτησίας, Εκτίμηση Ακινήτων, Αναπροσαρμογή Γης, Δίκαιο Χωροταξίας και Πολεοδομίας, Πολιτικές και Νομοθεσίας για την Ανάπτυξη Γης και Νομική Γεωγραφία. Μερικά από τα πρόσφατα έργα του περιλαμβάνουν θέματα διαφάνειας στην αγορά ακινήτων και τον πολεοδομικό ανασχεδιασμό της πόλης Χαλέπι στη Συρία.

Η διάλεξη θα δοθεί την Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 στις 14:00-15:30 στην αίθουσα 2 του νέου κτηρίου του Πανεπιστημίου Frederick, στη Λευκωσία (Γιάννη Φρειδερίκου 7, Παλλουριώτισσα).

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Δηλώσεις συμμετοχής εδώ

Prof Fabian ThielProf. Fabian Thiel

 

Previous article icon-grid View all articles Next article