ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΩΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΛΩΣΣΑ

JOIN THE JOURNEY
Διάρκεια

1.5 Έτος

Γλώσσα διδασκαλίας

Ελληνική

ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΩΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΛΩΣΣΑ

JOIN THE JOURNEY
Εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα επιπέδου Μάστερ
Επίπεδο

Μεταπτυχιακό

Διάρκεια

1.5 Έτος

Γλώσσα διδασκαλίας

Ελληνική

ΝΕΟ, ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΕ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Καθώς η κινητικότητα ποικίλων πληθυσμιακών ομάδων εντείνεται, η καθημερινότητα όλο και περισσότερων ανθρώπων απαιτεί τη συνύπαρξη με διαφορετικούς λαούς, γλώσσες, πολιτισμούς. Για την εποικοδομητική συμβίωση σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, χρειάζονται άτομα που μπορούν να αξιοποιούν τη διαφορετικότητα των πολιτισμών και να αποτρέπουν τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις απέναντι σε άτομα, ομάδες, πολιτισμούς.

Το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Frederick αξιοποιεί τη μακρόχρονη εμπειρία του σε θέματα εκμάθησης της ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας και σε συνεργασία με το Τμήμα Παιδαγωγικών Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας προσφέρει το νέο, μοναδικό σε Κύπρο και Ελλάδα μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Επιπέδου Μάστερ «Διαπολιτισμικές σπουδές και η Ελληνική ως 2η Γλώσσα».

  • Το πρόγραμμα έχει διάρκεια τρία εξάμηνα
  • Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, σε ανθρώπους των οποίων η επαγγελματική ενασχόληση απαιτεί αυξημένη διαπολιτισμική επίγνωση αλλά και σε κάθε σύγχρονο άνθρωπο που επιθυμεί να συμβάλει στην εποικοδομητική συμβίωση μέσω της αποδοχής και του σεβασμού του διαφορετικού, αλλά και μέσω της αναγνώριση της πολιτισμικής ταυτότητας.
  • Το πρόγραμμα στοχεύει στην εξειδίκευση σε σημαντικά ζητήματα θεωρίας και πράξης για τη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας και στην προσέγγιση σύγχρονων αρχών, μεθόδων και τεχνικών διδασκαλίας για άτομα με διαφορετικές πολιτισμικές αναφορές και ξεχωριστές επικοινωνιακές, συναισθηματικές και μαθησιακές ανάγκες.
  • Ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα, οι απόφοιτοι/ες θα μπορούν να σχεδιάζουν και να παρέχουν μαθήματα σε μαθητές/τριες με διαφορετικό κοινωνικοπολιτισμικό και γλωσσικό υπόβαθρο.
  • Οι απόφοιτοι/ες θα μπορούν να εργαστούν ως εκπαιδευτικοί σε όλες τις βαθμίδες της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης, να απασχοληθούν σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες, σε οργανισμούς/ιδρύματα, δομές προσφύγων που προσφέρουν εκπαιδευτικά προγράμματα, ημικρατικούς οργανισμούς ή/και ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Aναγνώριση σπουδων

  • Όλα τα Προγράμματα Σπουδών αναγνωρίζονται από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτερη Εκπαίδευση (ΔΙ.Π.Α.Ε.), τον επίσημο φορέα για την αξιολόγηση των προγραμμάτων που προσφέρουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια της Κύπρου. Επιπρόσθετα, το Πανεπιστήμιο Frederick έχει αναγνωριστεί από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π) της Ελλάδας ως ομοταγές ίδρυμα προς τα Ελληνικά Α.Ε.Ι.

Μάθε περισσότερα για τα προγράμματα σπουδών, τα δίδακτρα και τις υποτροφίες

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Το Πανεπιστήμιο Frederick θα χρησιμοποιήσει τα στοιχεία που παρέχετε για να απαντήσει στα ερωτήματά σας και να προχωρήσει τη διαδικασία αίτησής σας. Υποβάλλοντας αυτή τη φόρμα συμφωνώ με την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και δίνω τη συγκατάθεσή μου για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων μου. Αναγνωρίζω ότι το Πανεπιστήμιο Frederick μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου μέσω:
contact-us-img

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος:

interculturalstudies.frederick.ac.cy

Καλωσόρισες στο
Πανεπιστήμιο Frederick

Το Πανεπιστήμιο Frederick είναι ένα από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κύπρου, με ιστορία πέραν των 55 χρόνων στον χώρο της εκπαίδευσης, και το μοναδικό πανεπιστήμιο στην Κύπρο που λειτουργεί σε δύο πόλεις, τη Λευκωσία και τη Λεμεσό.

Σήμερα στο Πανεπιστήμιο Frederick λειτουργούν πέντε Σχολές και προσφέρονται περισσότερα από 80 πλήρως αναγνωρισμένα προγράμματα σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο, σε τομείς αιχμής, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς εργασίας. Το Πανεπιστήμιο αποτελεί επίσης έναν από τους βασικούς ερευνητικούς φορείς, συμμετέχοντας σε ευρωπαϊκά και άλλα ερευνητικά προγράμματα και έχοντας αναπτύξει ερευνητικά εργαστήρια σε όλους τους τομείς δραστηριοτήτων του, πολλά από τα οποία διαπρέπουν διεθνώς.

Επιτεύγματα και διακρίσεις

Το Πανεπιστήμιο έχει στο ενεργητικό του σημαντικές τοπικές και διεθνείς διακρίσεις. Οι πιο πρόσφατες: Στα Times Higher Education University Impact Rankings 2022 κατατάχθηκε στα καλύτερα 101-200 παγκοσμίως και στις τέσσερεις κατηγορίες που έχουν προσμετρήσει στην τελική του βαθμολογία. Ως αποτέλεσμα της κατάταξης αυτής, το Πανεπιστήμιο Frederick είναι το ένα από δύο Πανεπιστήμια σε Κύπρο και Ελλάδα (από τα συνολικά δεκαπέντε Πανεπιστήμια που συμμετείχαν) που κατατάχθηκε στα κορυφαία 301-400 Πανεπιστήμια παγκοσμίως στη συγκεκριμένη κατάταξη.

Στη γενική κατάταξη του παγκόσμιου συστήματος αξιολόγησης πανεπιστημίων U-Multirank, στην οποία τα Πανεπιστήμια αξιολογούνται με βάση όλα τα κριτήρια, το Πανεπιστήμιο Frederick κατατάχθηκε στην 139η θέση ανάμεσα σε 1103 ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και αντίστοιχα στη 194η θέση διεθνώς, ανάμεσα στα συνολικά 2068 Πανεπιστήμια που αξιολογήθηκαν. Ως αποτέλεσμα, το Πανεπιστήμιο Frederick έχει καταταχθεί δεύτερο ανάμεσα σε 20 κυπριακά και ελληνικά Πανεπιστήμια που έχουν συμμετέχει στο συγκεκριμένο σύστημα αξιολόγησης. Παράλληλα, κατάφερε να αποσπάσει βαθμολογία Α (την ψηλότερη βαθμολογία) σε 7 δείκτες, στους τομείς της Διεθνοποίησης, της Περιφερειακής Εμπλοκής, της Έρευνας, και της Μεταφοράς Γνώσης.

Το Πανεπιστήμιο Frederick με μια ματιά!

80

Προγράμματα Σπουδών

feature-icon
#194
General Ranking Multirank 2022
feature-icon

Λευκωσία - Λεμεσός

feature-icon
TOP 301-400
The Impact Rankings 2022

Ανοίγουμε μαζί
παγκόσμιους ορίζοντες

Σπουδάζοντας στο Πανεπιστήμιο Frederick έχεις πολλές ευκαιρίες εκπαίδευσης και κατάρτισης στο εξωτερικό μέσα από προγράμματα κινητικότητας. Μπορείς να λάβεις επιχορήγηση και να παρακολουθήσεις μέχρι και ένα ακαδημαϊκό έτος σε συνεργαζόμενο πανεπιστήμιο τους εξωτερικού, ή να εργαστείς σε μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα για ένα χρόνο.

Πολύ σημαντική εξέλιξη είναι και η συμμετοχή του Πανεπιστημίου στο ευρωπαϊκό δίκτυο Πανεπιστημίων EU-CONEXUS, ένα από τα έργα της πρωτοβουλίας «Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που στόχο έχει τη δημιουργία -έως το 2024- περίπου είκοσι δικτύων πανεπιστημίων που θα επιτρέπουν στους φοιτητές να αποκτούν πτυχίο συνδυάζοντας σπουδές σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ιδανικό περιβάλλον για μάθηση

Το Πανεπιστήμιο διαθέτει εξ ολοκλήρου ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στη Λευκωσία και τη Λεμεσό, με άρτια εξοπλισμένα εξειδικευμένα εργαστήρια, σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας και χώρους αναψυχής και ψυχαγωγίας.

Στήριξη όπου και όποτε τη χρειάζεσαι

Κεντρικός πυλώνας της σταθερά επιτυχημένης πορείας του Πανεπιστημίου είναι η ανθρωποκεντρική του προσέγγιση. Στόχος του είναι να σε βοηθήσει να αποδώσεις το μέγιστο των δυνατοτήτων σου, να αναπτύξεις τα ταλέντα και τις ικανότητές σου και να πραγματώσεις τα όνειρά σου. Γι’ αυτό έχουν αναπτυχθεί εξειδικευμένες υπηρεσίες που στηρίζουν τους φοιτητές πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τις σπουδές τους.

Connect with us

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πανεπιστήμιο,
μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τους πιο κάτω τρόπους

Λευκωσία

Γιάννη Φρειδερίκου 7

Παλλουριώτισσα

1036, Λευκωσία, Κύπρος

Τηλ: +357 22 394394 Φαξ: +357 22 438234 Email: info@frederick.ac.cy
Λεμεσός

Mάριου Αγαθαγγέλου 18

Άγιος Γεώργιος Χαβούζας

3080, Λεμεσός, Κύπρος

Τηλ: +357 25 730975 Φαξ: +357 25 735001 Email: info@frederick.ac.cy
Αθήνα

Πανεπιστημίου 57

2ος όροφος-ΣΤΟΑ ΜΑΝΤΑΚΑ

Γραφείο 201, 105 64 Αθήνα, Ελλάδα

Τηλ: +30 210 3311288 Φαξ: +30 210 3311289 Email: info@frederick.ac.cy