ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΚΑΙΟ

JOIN THE JOURNEY
Διάρκεια

1.5 Έτος

Γλώσσα διδασκαλίας

Ελληνική

ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΚΑΙΟ

JOIN THE JOURNEY
Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα (LLM) στο Δημόσιο Δίκαιο
Επίπεδο

Μεταπτυχιακό

Διάρκεια

1.5 Έτος

Γλώσσα διδασκαλίας

Ελληνική

ΝΕΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στο Δημόσιο Δίκαιο παρέχει σε απόφοιτους/ες Νομικής ειδίκευση στα νομικά πεδία του Δημόσιου και Ευρωπαϊκού Δικαίου, με ιδιαίτερη έμφαση στη μελέτη του συγκριτικού Ελληνικού, Κυπριακού και Ευρωπαϊκού Δικαίου. Η ειδίκευση αυτή αποτελεί πρόσθετο προσόν για διεκδίκηση απασχόλησης στη δημόσια διοίκηση, σε ανεξάρτητες αρχές καθώς και στο δικαστικό ή στο διπλωματικό σώμα.

  • Το πρόγραμμα απευθύνεται σε δικηγόρους - νομικούς εκπροσώπους και σε στελέχη εταιρειών, φορέων και οργανισμών του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, αφού καλύπτει όλη τη λειτουργία της ενιαίας αγοράς και το σύνολο της θεσμικής, οικονομικής, νομικής και πολιτικής πραγματικότητας της Ε.Ε. 
  • Επιλέγοντάς το, θα εμβαθύνετε στη λειτουργία των πολιτικών θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα αποκτήσετε εξειδίκευση στο ενωσιακό, το κυπριακό και το ελληνικό δίκαιο ώστε να μπορείτε να αναλύετε και να προσεγγίζετε κριτικά τις διαφορές τους.
  • Θα αυξήσετε τις ευκαιρίες απασχόλησής σας καθώς οι γνώσεις και οι δεξιότητες που θα αποκτήσετε είναι περιζήτητες στην τοπική αγορά εργασίας.
  • Θα είστε σε θέση να συνεισφέρετε στην περαιτέρω έρευνα στον τομέα και στη βελτίωση των νόμων προς όφελος των πολιτών.
  • Ως δικηγόρος εξειδικευμένος/η στο Διοικητικό Δίκαιο σε Κύπρο, Ελλάδα και ευρωπαϊκό επίπεδο, θα μπορείτε να εμφανίζεστε στις διαδικασίες διοικητικών δικαστηρίων και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
  • Θα είστε σε θέση να αναλύετε τον τρόπο κατοχύρωσης δικαιωμάτων στον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΧΘΔΕΕ) και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ)
  • Παρέχονται ειδικές υποτροφίες για μέλη Δικηγορικών Συλλόγων.

Μάθε περισσότερα για τα προγράμματα σπουδών, τα δίδακτρα και τις υποτροφίες

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Το Πανεπιστήμιο Frederick θα χρησιμοποιήσει τα στοιχεία που παρέχετε για να απαντήσει στα ερωτήματά σας και να προχωρήσει τη διαδικασία αίτησής σας. Υποβάλλοντας αυτή τη φόρμα συμφωνώ με την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και δίνω τη συγκατάθεσή μου για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων μου. 

Aναγνώριση σπουδών

  • Όλα τα Προγράμματα Σπουδών αναγνωρίζονται από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτερη Εκπαίδευση (ΔΙ.Π.Α.Ε.), τον επίσημο φορέα για την αξιολόγηση των προγραμμάτων που προσφέρουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια της Κύπρου. Επιπρόσθετα, το Πανεπιστήμιο Frederick έχει αναγνωριστεί από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π) της Ελλάδας ως ομοταγές ίδρυμα προς τα Ελληνικά Α.Ε.Ι.
contact-us-img

Περισσότερες πληροφορίες

Δημόσιο Δίκαιο

Το Πανεπιστήμιο Frederick με μια ματιά!

80

Προγράμματα Σπουδών

feature-icon
#194
General Ranking Multirank 2022
feature-icon

Λευκωσία - Λεμεσός

feature-icon
TOP 201-300
The Impact Rankings 2023

Καλωσόρισες στο
Πανεπιστήμιο Frederick

Το Πανεπιστήμιο Frederick είναι ένα από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κύπρου, με ιστορία πέραν των 55 χρόνων στον χώρο της εκπαίδευσης, που λειτουργεί σε δύο πόλεις, τη Λευκωσία και τη Λεμεσό.

Σήμερα στο Πανεπιστήμιο Frederick λειτουργούν πέντε Σχολές και προσφέρονται περισσότερα από 80 πλήρως αναγνωρισμένα προγράμματα σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο, συμβατικά και εξ αποστάσεως. Το Πανεπιστήμιο αποτελεί επίσης έναν από τους βασικούς ερευνητικούς φορείς, συμμετέχοντας σε ευρωπαϊκά και άλλα ερευνητικά προγράμματα και έχοντας αναπτύξει ερευνητικά εργαστήρια σε όλους τους τομείς δραστηριοτήτων του, πολλά από τα οποία διαπρέπουν διεθνώς.

Επιτεύγματα και διακρίσεις

Το Πανεπιστήμιο έχει στο ενεργητικό του σημαντικές τοπικές και διεθνείς διακρίσεις. Οι πιο πρόσφατες: Στα Times Higher Education Impact Rankings 2023, κατατάχθηκε στα πρώτα 201-300 Πανεπιστήμια παγκοσμίως, λαμβάνοντας την υψηλότερη βαθμολογία από όλα τα Πανεπιστήμια που συμμετείχαν από την Κύπρο και την Ελλάδα.

Στη γενική κατάταξη του παγκόσμιου συστήματος αξιολόγησης πανεπιστημίων U-Multirank, το Πανεπιστήμιο Frederick κατατάχθηκε στην 139η θέση ανάμεσα σε 1103 ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και αντίστοιχα στην 194η θέση διεθνώς, ανάμεσα στα συνολικά 2068 Πανεπιστήμια που αξιολογήθηκαν.

Ανοίγουμε μαζί
παγκόσμιους ορίζοντες

Σπουδάζοντας στο Πανεπιστήμιο Frederick έχεις πολλές ευκαιρίες εκπαίδευσης και κατάρτισης στο εξωτερικό: μπορείς να λάβεις επιχορήγηση και να παρακολουθήσεις μέχρι και ένα ακαδημαϊκό έτος σε συνεργαζόμενο πανεπιστήμιο του εξωτερικού, ή να εργαστείς σε μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα για ένα χρόνο.

Το Πανεπιστημίου συμμετέχει ως πλήρες μέλος στο ευρωπαϊκό δίκτυο Πανεπιστημίων EU-CONEXUS, ένα από τα «Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που επιδιώκουν την απόκτηση πτυχίου συνδυάζοντας σπουδές σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ιδανικό περιβάλλον για μάθηση

Το Πανεπιστήμιο διαθέτει εξ ολοκλήρου ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στη Λευκωσία και τη Λεμεσό, με άρτια εξοπλισμένα εξειδικευμένα εργαστήρια, σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας και χώρους αναψυχής και ψυχαγωγίας.

Στήριξη όπου και όποτε τη χρειάζεσαι

Κεντρικός πυλώνας της σταθερά επιτυχημένης πορείας του Πανεπιστημίου είναι η ανθρωποκεντρική του προσέγγιση. Στόχος του είναι να σε βοηθήσει να αποδώσεις το μέγιστο των δυνατοτήτων σου, να αναπτύξεις τα ταλέντα και τις ικανότητές σου και να πραγματώσεις τα όνειρά σου. Γι’ αυτό έχουν αναπτυχθεί εξειδικευμένες υπηρεσίες που στηρίζουν τους φοιτητές πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τις σπουδές τους.

Connect with us

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πανεπιστήμιο,
μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τους πιο κάτω τρόπους

Λευκωσία

Γιάννη Φρειδερίκου 7

Παλλουριώτισσα

1036, Λευκωσία, Κύπρος

Τηλ: +357 22 394394 Φαξ: +357 22 438234 Email: info@frederick.ac.cy
Λεμεσός

Mάριου Αγαθαγγέλου 18

Άγιος Γεώργιος Χαβούζας

3080, Λεμεσός, Κύπρος

Τηλ: +357 25 730975 Φαξ: +357 25 735001 Email: info@frederick.ac.cy
Αθήνα

Πανεπιστημίου 57

2ος όροφος-ΣΤΟΑ ΜΑΝΤΑΚΑ

Γραφείο 201, 105 64 Αθήνα, Ελλάδα

Τηλ: +30 210 3311288 Φαξ: +30 210 3311289 Email: info@frederick.ac.cy