MEd in Physical Education
Course Information Package
Course Unit Title | RESEARCH METHODS AND STATISTICS | ||||||||
Course Unit Code | PES550 | ||||||||
Course Unit Details | MSc Physical Education and Sports (Required Courses) - | ||||||||
Number of ECTS credits allocated | 10 | ||||||||
Learning Outcomes of the course unit | By the end of the course, the students should be able to:
| ||||||||
Mode of Delivery | Face-to-face | ||||||||
Prerequisites | NONE | Co-requisites | NONE | ||||||
Recommended optional program components | NONE | ||||||||
Course Contents | 1. Τα στάδια διεξαγωγής μιας έρευνας. Βιβλιογραφική ανασκόπηση.APA stlyle. Διατύπωση υποθέσεων και ερευνητικών ερωτημάτων.
2. Είδη μεταβλητών στην έρευνα. Κλίμακες μέτρησης. Πειραματικοί σχεδιασμοί.
3. Εργαλεία συλλογής δεδομένων . Το ερωτηματολόγιο, η παρατήρηση και η συνέντευξη ως τα κύρια εργαλεία συλλογής δεδομένων
4. Εγκυρότητα και αξιοπιστία.
5. Πληθυσμός και επιλογή δείγματος. Θέματα ηθικής και δεοντολογίας στην έρευνα.
6. Ποιοτική έρευνα και ποιοτική ανάλυση δεδομένων
7.Ποσοτική έρευνα, οργάνωση δεδομένων. Χρήση του SPSS.
8. Δείκτες περιγραφικής στατιστικής ανάλυσης. Μέσος όρος, τυπική απόκλιση, διάμεσος, εύρος, συχνότητα, ποσοστά, επικρατούσα τιμή, διαπινακοποίηση δεδομένων.
9. Επαγωγική στατιστική ανάλυση. Σύγκριση μέσων όρων. Παραγοντική ανάλυση. Συντελεστής συσχέτισης. Παλινδρομική ανάλυση.
10. Μελέτη αποτελεσμάτων ερευνών με δομικά και αναπτυξιακά μοντέλα
11. Παρουσίαση και ερμηνεία αποτελεσμάτων.
12. Συγγραφή επιστημονικού κειμένου.
13. Παρουσίαση κειμένου σε τοπικό επιστημονικό συνέδριο ή επιστημονική διαδικτυακή ημερίδα.
| ||||||||
Recommended and/or required reading: | |||||||||
Textbooks |
| ||||||||
References |
| ||||||||
Planned learning activities and teaching methods | Διαλέξεις, συζητήσεις στην τάξη, πρακτική εργασία σε εργαστήριο υπολογιστών.
Οι φοιτητές / φοιτήτριες μέσω του συγκεκριμένου μαθήματος θα μελετήσουν κριτικά επιστημονικές έρευνες και θα «περάσουν» μέσα από τις δραστηριότητες που θα οργανώνονται από τα στάδια ανάπτυξης έρευνας που μπορεί να χρησιμοποιεί είτε ποσοτική προσέγγιση είτε ποιοτική είτε συνδυασμό τους.
Μετά τη διάλεξη του μαθήματος, θα συζητούνται παραδείγματα, θα ανατίθενται ατομικές ή ομαδικές δραστηριότητες στην τάξη για κατανόηση των διαφόρων εννοιών και εφαρμογή τους. Στο δεύτερο μέρος του μαθήματος που αφορά στη στατιστική ανάλυση των ποσοτικών δεδομένων θα γίνει διδασκαλία τουSPSS και πρακτική εφαρμογή των όσων μαθαίνονται στο εργαστήριο των ηλεκτρονικών υπολογιστών.
| ||||||||
Assessment methods and criteria |
| ||||||||
Language of instruction | Greek | ||||||||
Work placement(s) | NO |