ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Στοχεύουμε στην αριστεία στην εκπαίδευση και την έρευνα

Καλωσόρισες στη Σχολή Επιστημών της Αγωγής και Κοινωνικών Επιστημών η οποία εστιάζει σε τρεις βασικές περιοχές που σχετίζονται με τον άνθρωπο: στην Παιδαγωγική και τις Επιστήμες της Αγωγής, την Ψυχολογία και την Ανάπτυξη του Ανθρώπου, και την Κοινωνική Εργασία και Κοινωνική Ενσωμάτωση.

Το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής απευθύνεται σε κάθε νέο άνθρωπο που θέλει να καταρτιστεί στην Παιδαγωγική και τις Επιστήμες της Αγωγής και σε προσκαλεί σε ένα ταξίδι μάθησης, δημιουργικότητας, έρευνας κι αυτογνωσίας. Παράλληλα, στο Τμήμα Ψυχολογίας και Κοινωνικών Επιστημών θα έχεις την ευκαιρία να επικεντρωθείς στη μελέτη και έρευνα του ανθρώπινου νου και της λειτουργίας του, της ανθρώπινης συμπεριφοράς, αλλά και της συμπεριφοράς και στήριξης του ανθρώπου μέσα στο κοινωνικό σύνολο.

Τα σύγχρονα προγράμματα σπουδών, το δυναμικό ερευνητικό και διδακτικό προσωπικό και η άρτια υλικοτεχνική υποδομή της Σχολής, αποτελούν εγγύηση ότι θα οδηγηθείς στην πραγματοποίηση των ονείρων και των επιδιώξεών σου. Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους φοιτητές και όραμα την ποιότητα στην εκπαίδευση για την ευημερία του ανθρώπου και της κοινωνίας, εμπλουτίζουμε και αναθεωρούμε τα προγράμματα σπουδών μας, συντονιζόμαστε με την ευμετάβλητη κοινωνική, οικονομική και επιστημονική πραγματικότητα και παρεμβαίνουμε στη διαμόρφωσή της.

Με τα πέντε προπτυχιακά προγράμματα και τα δεκατέσσερα μεταπτυχιακά (δια ζώσης και εξ αποστάσεως), καθώς και τα διδακτορικά προγράμματά σε τομείς αιχμής, αποσκοπούμε στην προετοιμασία νέων επιστημόνων που έχουν τη γνωστική και μεθοδολογική κατάρτιση να προσφέρουν στην Παιδεία, στον Άνθρωπο και στην Κοινωνία γενικότερα παρέχοντάς τους όλα τα απαραίτητα προσόντα, εφόδια, γνώσεις και δεξιότητες για επιτυχία στην άσκηση επαγγέλματος στον χώρο που θα επιλέξουν.

Καθηγήτρια Ρίτα Παναούρα

Κοσμήτορας, Σχολή Επιστημών της Αγωγής και Κοινωνικών Επιστημών

feature-icon

>25000 μαθητές

συμμετείχαν σε εκπαιδευτικά προγράμματα του Πανεπστημίου Frederick τα τελευταία 5 χρόνια

feature-icon

Σχολείο του Δάσους

Οι φοιτητές μας έχουν τη δυνατότητα να εφαρμόσουν τη δασοπαιδαγωγική στο Σχολείο του Δάσους, το πρώτο σχολείο στην Κύπρο που υιοθετεί αυτές τις αρχές.

feature-icon

>500 εκπαιδευτικοί

επιμορφώθηκαν σε προγράμματα Ρομποτικής από την Ακαδημία Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Frederick τα τελευταία 5 χρόνια

feature-icon

Εργασιακή Εμπειρία

σε δημοτικά και νηπιαγωγεία σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας

feature-icon

Δυνατή Εθελοντική Δραστηριότητα

από το Τμήμα Κοινωνικών Επιστημών

feature-icon

Πρόγραμμα Σπουδών

στην Κοινωνική Εργασία που αναπτύχθηκε από εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Κύπρο

feature-icon

50+ κοινωνικοί φορείς

από όλη την Κύπρο συνεργάτες του προγράμματος Κοινωνικής Εργασίας

feature-icon

Πρωτοποριακό πρόγραμμα

στην Επιστήμη Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στη Λεμεσό, το οποίο εμβαθύνει στον αθλητικό τουρισμό και αθλητισμό αναψυχής

Τμήμα Επιστημών της Αγωγής

Όραμα του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής είναι να προσφέρει υψηλής ποιότητας εκπαίδευση που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις προκλήσεις της σύγχρονης κοινωνίας. Στοχεύει στην προετοιμασία επαγγελματιών που θα αναλάβουν ηγετικό ρόλο στον χώρο της εκπαίδευσης και θα συμβάλουν με επαγγελματισμό και ευθύνη στη διαμόρφωση μιας ανθρωπιστικής κοινωνίας προσφέροντας γνώσεις, δεξιότητες, ικανότητες και αρχές. Το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής προσφέρει επιλογές από ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων μεταπτυχιακού και διδακτορικού επιπέδου σπουδών, που ικανοποιούν τα ενδιαφέροντα του εκπαιδευτικού κάθε βαθμίδας ο οποίος επιδιώκει να εξειδικευθεί και να πρωτοπορήσει σε ερευνητικούς τομείς αιχμής στην επιστήμη της Παιδαγωγικής.

Τμήμα Ψυχολογίας και Κοινωνικών Επιστημών

Το Τμήμα Ψυχολογίας και Κοινωνικών Επιστημών εστιάζει στην Ψυχολογία και την Κοινωνική Εργασία. Προσφέρει δύο σύγχρονα πτυχιακά προγράμματα, ένα μεταπτυχιακό και ένα διδακτορικό, με στόχο την προετοιμασία νέων επιστημόνων που έχουν τη γνωστική και μεθοδολογική κατάρτιση να προσφέρουν στον Άνθρωπο και στην Κοινωνία.