ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καινοτόμο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης Λειτουργού Περιβάλλοντος στον θαλάσσιο τουρισμό

Το Πανεπιστήμιο Frederick ανακοινώνει την έναρξη του προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης Λειτουργού Περιβάλλοντος, ενός καινοτόμου διαδικτυακού προγράμματος που αποτελεί ορόσημο στην εκπαίδευση στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού.

Το πρόγραμμα είναι αποτέλεσμα διετούς προσπάθειας στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου EnviroNaut, που χρηματοδοτείται από την ΕΕ μέσω του προγράμματος Erasmus+, και δημιουργήθηκε από μια πολυδιάστατη κοινοπραξία. Το έργο συντονίζεται από τη Γερμανική Ναυτική Ομοσπονδία (BVWW) με τη συμμετοχή της EBI (European Boating Industry), του κατεξοχήν φορέα που εκπροσωπεί τους εθνικούς οργανισμούς του τομέα θαλάσσιου τουρισμού στα θεσμικά όργανα της Ευρώπης. Στην κοινοπραξία συμμετέχει, επίσης, η Μη Κυβερνητική Οργάνωση German Ocean Foundation (Γερμανία), το εκπαιδευτικό κέντρο Sea Teach (Ισπανία), το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Ελλάδα) και το Πανεπιστήμιο Frederick (Κύπρος).

Το καινοτόμο διαδικτυακό πρόγραμμα θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην έκθεση Düsseldorf 2024, την πιο σημαντική έκθεση σκαφών και θαλάσσιων αθλημάτων στον κόσμο, στις 22 Ιανουαρίου. Το έργο EnviroNaut, που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο 2022, έχει ως στόχο να αντιμετωπίσει κρίσιμες περιβαλλοντικές προκλήσεις στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού. Η ανάπτυξη του Προγράμματος Επαγγελματικής Κατάρτισης Λειτουργού Περιβάλλοντος σε αυτό τον τομέα ανταποκρίνεται στην ανάγκη ανάπτυξης και επιμόρφωσης λειτουργών που να γνωρίζουν τις σύγχρονες περιβαλλοντικές απαιτήσεις και το πολύπλοκο ισχύον θεσμικό πλαίσιο -ευρωπαϊκό και εθνικό- στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού και να διαθέτουν αυξημένη περιβαλλοντική ευαισθησία.

Στις 8 Δεκεμβρίου, το Πανεπιστήμιο Frederick φιλοξένησε στη Λεμεσό ένα εργαστήριο, όπου παρουσιάστηκαν το περιεχόμενο και τα πεδία εφαρμογής του EnviroNaut. Εταιρείες, επαγγελματίες και εμπλεκόμενα μέρη από τον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού συμμετείχαν στο εργαστήριο.

Μετά την επίσημη παρουσίασή του στις 22 Ιανουαρίου, το πρόγραμμα Λειτουργού Περιβάλλοντος EnviroNaut θα είναι διαθέσιμο δωρεάν στη σελίδα environaut.eu 

Previous article icon-grid View all articles Next article