Εξετάσεις και Αποτελέσματα

Εξετάσεις

Μετά το τέλος του εξαμήνου καλείσαι να παρακαθίσεις σε τελικές γραπτές εξετάσεις για όσα από τα μαθήματα στα οποία έχεις εγγραφεί απαιτείται τελική γραπτή εξέταση. Για την προώθηση της ακαδημαϊκής ακεραιότητας του προγράμματος και για σκοπούς διασφάλισης της ποιότητας είναι απαραίτητη η φυσική σου παρουσία στις τελικές εξετάσεις.

Οι τελικές εξετάσεις πραγματοποιούνται σε τρεις ημέρες συμπεριλαμβανομένου Σαββάτου και Κυριακής. Ανά ημέρα διεξάγονται δύο εξεταστικές περίοδοι, μια πρωινή και μια απογευματινή. Σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει το ενδεχόμενο να εξεταστείς σε περισσότερα του ενός μαθήματος ανά ημέρα.

Το πρόγραμμα της εξεταστικής περιόδου και οι ενεργοί νομοί κάθε εξεταστικής περιόδου, αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου αλλά και στην πλατφόρμας ηλεκτρονικής μάθησης (LMS).

Το Πανεπιστήμιο μπορεί να διαφοροποιήσει την απόφασή του για διεξαγωγή των εξετάσεων σε τρεις ημέρες εάν το κρίνει αναγκαίο.

Σε έκτακτες περιπτώσεις, οι εξετάσεις δύναται να πραγματοποιηθούν με εναλλακτικές μεθόδους.

Εξεταστικά Κέντρα

Οι τελικές γραπτές εξετάσεις πραγματοποιούνται τόσο στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Frederick στην Κύπρο, όσο και σε πιστοποιημένα εξεταστικά κέντρα στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες του εξωτερικού.

Τα τετράδια απαντήσεων των τελικών εξετάσεων δεν επιστρέφονται στους φοιτητές. Όμως, σε περίπτωση που το επιθυμείς μπορείς να ζητήσεις πρόσβαση σε αυτά, σε ημερομηνία που ορίζει ο διδάσκων στις επόμενες δύο εργάσιμες μέρες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των τελικών εξετάσεων. Σε περίπτωση που εντοπίζεται λάθος, αυτό διορθώνεται από τον διδάσκοντα και γίνονται και οι ανάλογες διευθετήσεις για αλλαγή του βαθμού.

Επανεξέταση βαθμολογίας

Ο κάθε φοιτητής δικαιούται να ζητήσει επανεξέταση της βαθμολογίας αν αισθάνεται ότι αδικήθηκε ή αν θεωρεί ότι αυτή ήταν αποτέλεσμα λάθους ή παράλειψης. Σε τέτοια περίπτωση πρέπει να συμπληρώσεις το ειδικό έντυπο, το οποίο θα σου σταλεί από Λειτουργό του Πανεπιστημίου κατόπιν αιτήματος, το αργότερο μέχρι και επτά μέρες από την ημερομηνία ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της συγκεκριμένης εξέτασης.

Αποτυχία σε μάθημα

Σε περίπτωση που αποτύχεις σε μάθημα (τελική βαθμολογία μαθήματος F) τότε υπάρχει η δυνατότητα επανεγγραφής στο εν λόγω μάθημα (εάν είναι υποχρεωτικό) ή αντικατάστασης με όποιο άλλο (εάν είναι επιλεγόμενο). Στην περίπτωση αυτή επιβάλλονται και τα αντίστοιχα δίδακτρα.

Β’ εξεταστική περίοδος

Έχεις τη δυνατότητα δεύτερης εξεταστικής περιόδου σε μαθήματα που απέτυχες το χειμερινό ή/και το εαρινό εξάμηνο. Η Β’ εξεταστική πραγματοποιείται τις δύο (2) πρώτες εβδομάδες του Σεπτέμβρη.

Δικαίωμα Β’ εξεταστικής/Κανονισμοί

  • Μπορούν να εγγραφούν οι φοιτητές που πέτυχαν βαθμό συνεχούς αξιολόγησης (coursework) πάνω από 40% ή συνολικό βαθμό 40-49%. Ο τελικός βαθμός της Β' εξεταστικής προσδιορίζεται από το βαθμό της συνεχούς αξιολόγησης και τον βαθμό της επαναληπτικής εξέτασης, με τις βαρύτητες που είχαν προκαθοριστεί στην αρχή του αντίστοιχου εξαμήνου.
  • Το άθροισμα των πιστωτικών μονάδων των μαθημάτων της επαναληπτικής εξέτασης δεν μπορεί να υπερβαίνει το 30% των πιστωτικών μονάδων που χρεώθηκε ο φοιτητής κατά τη διάρκεια του έτους. Εάν κριθεί αναγκαίο, είναι δυνατό το όριο αυτό να αυξηθεί κατά 2 ECTS για σκοπούς στρογγυλοποίησης.
  • Μέχρι την επαναληπτική εξέταση, ο φοιτητής που έχει αποτυχία σε μάθημα δεν δικαιούται να κατοχυρώσει το προαπαιτούμενο. Για τα μαθήματα που ο φοιτητής έχει το δικαίωμα να επιλέξει να παρακαθίσει στις εξετάσεις της Β’ εξεταστικής εκδίδεται ανακοίνωση από την Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας η οποία αναρτάται στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου και στην ηλεκτρονική πλατφόρμα φοίτησης Lms.
  • Τα μαθήματα επαναληπτικής εξέτασης προσμετρούνται στο συνολικό φόρτο του φοιτητή για το καλοκαιρινό εξάμηνο κατά το ένα τρίτο (δηλαδή αν κάποιος φοιτητής εγγραφεί για επαναληπτική εξέταση σε μαθήματα με άθροισμα 9 ECTS, τότε θεωρείται ότι έχει αναλάβει φόρτο 3 ECTS για το καλοκαιρινό εξάμηνο). Υπενθυμίζεται ότι ο μέγιστος φόρτος του καλοκαιρινού εξαμήνου είναι 15 ECTS.
  • Για να έχουν δικαίωμα να παρακαθίσουν στις εξετάσεις της Β’ εξεταστικής, οι φοιτητές πρέπει να εγγραφούν στα μαθήματα που δικαιούνται και έχουν επιλέξει εντός του χρονικού περιθωρίου. Για κάθε μάθημα που ο φοιτητής εγγράφεται χρεώνεται το ποσό των 80 ευρώ. Σε περίπτωση επιτυχίας κατά τη δεύτερη εξεταστική δεν έχετε άλλες υποχρεώσεις ενώ σε περίπτωση αποτυχίας και στη δεύτερη εξεταστική υποχρεούστε να επανεγγραφείτε στο μάθημα όπως περιγράφεται πιο πάνω.
  • Οι φοιτητές μπορούν να εγγράφονται ηλεκτρονικά στα μαθήματα της Β’ εξεταστικής μέσω της ηλεκτρονικής πύλης φοίτησης extranet (http://extranet.frederick.ac.cy). Οι φοιτητές παροτρύνονται να επικοινωνούν με τον συντονιστή του προγράμματος ή με τους διδάσκοντές τους για απορίες σε σχέση με τα μαθήματα που οι ίδιοι επιλέγουν και τις επιπτώσεις που η επιλογή τους πιθανόν να έχει στην ακαδημαϊκή τους πορεία (π.χ προαπαιτούμενα).
  • Περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία εγγραφής υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου (http://www.frederick.ac.cy/).

Πληροφορίες για δικαιολογημένη απουσία από τελική εξέταση

Στη σπάνια περίπτωση απουσίας από τελική εξέταση, πρέπει να αποσταλεί δικαιολογητικό απουσίας στη Μονάδα εξ αποστάσεως Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., μέχρι και μια εβδομάδα από την ημερομηνία της τελικής εξέτασης. Το δικαιολογητικό εξετάζεται από ειδική επιτροπή και εφόσον εγκριθεί σου δίνεται το δικαίωμα να εξεταστείς στο μάθημα, χωρίς επιπλέον χρέωση, στην επόμενη εξεταστική. Σε περίπτωση που εγκριθεί το αίτημα του φοιτητή, οι επαναληπτικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν κατά την επόμενη εξεταστική περίοδο:

  • Αν η απουσία πραγματοποιήθηκε στο χειμερινό εξάμηνο, τότε η εξέταση μεταφέρεται κατά την εαρινή εξεταστική περίοδο
  • Αν η απουσία πραγματοποιήθηκε στο εαρινό εξάμηνο, τότε η εξέταση μεταφέρεται στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου

Δικαιολογητικά που αποστέλλονται εκπρόθεσμα όπως και δικαιολογητικά απουσίας από τη Β' εξεταστική δεν εξετάζονται.

Πρόσβαση στα αποτελέσματα

Για τα αποτελέσματα των εξετάσεων μπορείς να ενημερώνεσαι μέσω της ηλεκτρονικής πύλης Extranet http://extranet.frederick.ac.cy χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του Πανεπιστημίου.