Μια εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Frederick που μας αφορά όλους : «Οι διαπροσωπικές σχέσεις σε περίοδο κρίσης»

Με αφορμή την κυκλοφορία και στην Κύπρο του βιβλίου «Έρωτας ή Τίποτα» του διακεκριμένου Έλληνα παιδοψυχίατρου και συγγραφέα Δημήτρη Καραγιάννη, το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Frederickδιοργανώνει εκδήλωση – συζήτηση για το ευαίσθητο και περίπλοκο θέμα των διαπροσωπικών σχέσεων.

Η εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου στις 19:00 στην Αίθουσα Τελετών «Τάσσος Παπαδόπουλος».

Στη συζήτηση, μετέχουν ο συγγραφέας του βιβλίου «Έρωτας ή Τίποτα» Δρ Δημήτρης Καραγιάννης, επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Frederick, η Δρ Ιωάννα Κατσουνάρη Λέκτορας Κλινικής Ψυχολογίας (Πανεπιστήμιο Frederick)   και η Δρ Παναγιώτα Μάμα Παιδοψυχίατρος (Μακάρειο Νοσοκομείο Λευκωσίας).

Ο πολυγραφότατος Δρ Δημήτρης Καραγιάννης στο συγγραφικό του έργο, είτε αυτό είναι καθαρά επιστημονικό είτε με αυτό απευθύνεται στο ευρύτερο κοινό, έχει πάντα στο κέντρο της σκέψης του τον Άνθρωπο, τα οντολογικά του ζητήματα και την αναζήτηση της αρμονίας μέσα από τις ανθρώπινες σχέσεις.

Σε περιόδους έντονων κρίσεων όπως αυτή που διανύουμε, οι διαπροσωπικές σχέσεις δοκιμάζουν τις αντοχές τους όσο ποτέ άλλοτε.

Οι προκλήσεις είναι έντονες και ο κάθε ένας από μας πρέπει να βρει τις αντιστάσεις ώστε στη δοκιμασία να επενδύσει στο καλύτερο κομμάτι του εαυτού του προκειμένου να βγει νικητής όχι μόνο ο ίδιος αλλά και όλο το πλέγμα των ανθρώπινων σχέσεων που έχουν βαρύτητα.

Πως μπορούμε να το πετύχουμε αυτό;

Πως σε μία κρίση δεν θα εμπλακούμε στο αρνητικό παιχνίδι της εκατέρωθεν επίρριψης ευθυνών μέσα στις σχέσεις μας;

Πως θα καταφέρουμε την ώρα της τρικυμίας να βρούμε λιμάνι ο ένας στον άλλον αντί να πέσουμε στην παγίδα του «ο σώζων εαυτόν σωθήτω» ;

Σε αυτά και άλλα πολλά κρίσιμα και σημαίνοντα ο Δρ Καραγιάννης με τις συνομιλήτριες του θα επιχειρήσουν να δώσουν απαντήσεις την ερχόμενη Πέμπτη, σε μια εκδήλωση του Πανεπιστημίου Frederick, που πραγματικά, μας αφορά όλους.

Δεν είναι τυχαίο, που το βιβλίο του «Έρωτας ή Τίποτα» στην Ελλάδα, έχει ήδη ξεπεράσει τις δέκα επανεκδόσεις και συνεχίζει το ταξίδι του συναντώντας τις ανθρώπινες ανάγκες.