Η μέρα των Robots έρχεται! - Πανεπιστήμιο Frederick Λεμεσού, στις 28 Νοεμβρίου

Στο πλαίσιο  της βδομάδας ρομποτικής (23-28/11) το Εργαστήριο Ρομποτικής και Αυτόματων Συστημάτων (ΡΑΣ) και η Ακαδημία Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Frederick,  διοργανώνουν το «OpenRoboticsDay», το Σάββατο28 Νοεμβρίου.

Το Εργαστήριο Ρομποτικής και Αυτόματων συστημάτων όπως και η Ακαδημία Ρομποτικής, θα είναι ανοιχτά για όλους τους ενδιαφερόμενους, από τις 10:00 με 13:00, στο Πανεπιστήμιο Frederick Λεμεσού (Μάριου Αγαθάγγελου 18, Άγιος Γεώργιος Χαβούζας, 3080 Λεμεσός).

Η μέρα αυτή είναι για όλους! Από μικρά παιδιά με τους συνοδούς τους μέχρι και μεγαλύτερους που θα ήθελαν να κατανοήσουν καλύτερα αυτή την πλευρά της σύγχρονης τεχνολογίας. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε εργαστήρια και επιδείξεις, ενώ θα λειτουργεί και διαδραστική έκθεση.

Ξεναγοί θα είναι ο Δρ Γιώργος Δημητρίου και η Δρ Νίκλεια Ετεοκλέους μαζί με τους φοιτητές Μάνο Ηλιάδη, Ραφαέλα Νεοφύτου, Χρίστο Χριστοδούλου, Έλενα Κολάνι, Αναστασία Τελεβάντου, Ειρήνη -Έρικα Παναγίδου, Αντώνη Παπασάββα, Άντρη Αχιλλέως, Νίκος Χαραλαμπίδης, Αλέκος Νικολάου, Πάρη Κωνσταντίνου, Σταύρο Κασσάπη και Ανδρέα Πέτρου.

Ανάμεσα σε άλλα γίνει παρουσίαση του Αυτόνομου Θαλάσσιου Οχήματος «ΗΡΩΝ», του ρομπότ εδάφους «ΘΗΣΕΑΣ», του ρομπότ εδάφους αναγνώρισης και των ρομπότ mBots.

Παιδιά και μεγάλοι,  θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα ρομπότ από ανακυκλώσιμα υλικά και να τα προγραμματίσουν όπως επίσης και να προγραμματίσουν έτοιμα ρομπότ Arduino.

Μη διστάσετε λοιπόν να επισκεφθείτε και να περιηγηθείτε στον μαγικό κόσμο της ρομποτικής!

Πληροφορίες:

Ακαδημία Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Frederick: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. / 25 730975

Εργαστήριο Ρομποτικής και Αυτόματων Συστημάτων: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.