Ειδική εκδήλωση του Πανεπιστημίου Frederick για την Υγραεριοκίνηση και Αεριοκίνηση

Η συγκυρία ήταν ιδανική, αφού μόλις λίγες μέρες νωρίτερα, είχε περάσει ο σχετικός Νόμος από την Κυπριακή Βουλή, και το θέμα για πιο οικονομικές και ταυτόχρονα πιο πράσινες λύσεις για την κίνηση των οχημάτων, απασχολούσε Μέσα Ενημέρωσης, ειδικούς αλλά και πολλούς πολίτες.

Έτσι, το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Frederick μαζί με τον Σύνδεσμο Μηχανολόγων Μηχανικών Κύπρου, συνδιοργάνωσαν μια ολοκληρωμένη και πλήρως τεκμηριωμένη παρουσίαση για το θέμα, αλλά και για τα ερωτήματα γύρω από αυτό.

Ερωτήματα, που σχετίζονται κυρίως με την οικονομία, την ασφάλεια και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της Υγραεριοκίνησης / Αεριοκίνησης.

Είναι γνωστό, πως ενώ από τη μία πλευρά η λύση αυτή για την κίνηση των οχημάτων προβάλλει ως εξαιρετικά οικονομική και σημαντικά καθαρότερη από τα παραδοσιακά μέσα της βενζίνης ή του πετρελαίου, παράλληλα εγείρει αρκετά ερωτήματα. 

Το κοινό, κυρίως νέοι άνθρωποι και φοιτητές παρακολούθησαν μία εξαιρετικά γλαφυρή παρουσίαση από τον κ. Αντώνη Σιμώνη έναν από τους πλέον εξειδικευμένους Μηχανολόγους Μηχανικούς που έχει ασχοληθεί επισταμένως με το θέμα. Μεταξύ άλλων, ο κ. Σιμώνης, είναι πιστοποιημένος Εκπαιδευτής από ΑνΑΔ και ΗΜΥ και μετέχει στην εκπαίδευση των πρώτης γενιάς  Τεχνικών που θα αποκτήσουν δικαίωμα νόμιμης μετατροπής οχημάτων ώστε να δουλεύουν και με υγραέριο.

Με την υποστήριξη οπτικοακουστικών μέσων, κατατόπισε σε βάθος όσους βρέθηκαν στην εκδήλωση, για όλες τις πτυχές της Υγραεριοκίνησης / Αεριοκίνησης: Οικονομικές, Περιβαλλοντικές, Ασφάλειας.

Την εκδήλωση, άνοιξαν με σύντομο χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Frederick Δρ Σταμάτης Ρωσσίδης και η Πρόεδρος του Συνδέσμου Μηχανολόγων Μηχανικών Κύπρου κα Ελίζα Βασιλείου. 

Το Πανεπιστήμιο Frederick, όπως πάντα, μετέχει σε κάθε εξέλιξη και φροντίζει να δίνει βήμα στους ειδικούς κάθε τομέα, ώστε να εμπλουτίζει τις γνώσεις των φοιτητών του, αλλά και να διασπείρει τη γνώση αυτή, ευρύτερα στην κοινωνία.

M-6.JPGM-12.JPGM-34.JPGM-43.JPG